Petarda Ferija Maučeca
Foto: Ana Vegič je zadela za vodstvo Moravskih Toplic

Zadnji tekmovalni dan hokejskih aktivnosti so bolj kot rezultati zaznamovale kronične težave z katerimi se srečujejo hokejisti na travi. Že prve tekme selekcije U13 so nakazale, da bodo ta dan tekme brez ekipe Triglava Predanovci, ki spet imaj težave z sestavo njihove najmlajše selekcije.

In kot da to ne bi bilo zadosti, so v nadaljevanju ponovno bile težave z sodniki, ki bi tokrat morali priti iz vrst Triglava. Ob vseh dogodkih, z katerimi se soočajo v tej športni panogi se lahko zgolj vprašamo z znanim: ”kam plovemo?”
A vse le ni bilo tako slabo. Odigrane tekme so pokazale, da se v Sloveniji igra kljub vsemu všečen hokej. Najprej so to potrdili igralci selekcije U13, zatem kadeti Lipovcev, ki so svoje nasprotnike predramili komaj v zadnji tretjini, zatem pa je sledilo srečanje članic Moravskih Toplic in Triglava. Začetek je namigoval na možnost, da igralke Triglava vrnejo udrec mladim igralkam Moravskih Toplic že v drugem kolu, saj so Triglavanke z zadetkom Andreje Rituper povedle že v 3. minuti. Kljub premoči na igrišču so domačinke rabile 11 minut, da so izničile prednost izkušenih igralk Triglava in kmalu zatem z zadetkom Eme Vöröš prišle v rezultatsko prednost. Vsega 5 minut pred koncem srečanja je Triglav spet izenačil in ko je že kazalo, da se bo srečanje končalo brez zmagovalca je tokratna kapetanka Tanja Könye zadela z roba strelnega polkroga za končnih 3:2. Za zaključek skoraj celodnevnega hokejskega dogajanja so se udarili člani ”domačih” Moravskih Toplic in pravih domačinov Lipovcev. Vsa športna dogajanja so se kljub dejstvu, da so domačini bili igralci Moravskih Toplic dogajala v Lipovcih, saj je teren za tekme v Moravskih Toplicah prenevaren. Čekdaj, potem tokrat moramo priznati, da so se igralci Moravskih Toplic pokazali v dokaj dobri luči. Sicer zmagi Lipovcev ni kaj oporekati in je povsem zaslužena, a končno so precej domiselnosti v igri pokazali tudi fantje iz Moravskih Toplic, ki so tokrat igrali brez Dejana Kučana, ki je z Petrom Frasom še vedno garant za varnost v obrambi. Zelo dobro je svoje delo opravil tudi vratar Primož legenič, ki ima precej kratek vratarski staž. Večina zadetkov Lipovcev je bila sad nepotrebnih napak v obrambi ali mladostne zagnanosti nekaterih premalo izkušenih igralcev. Toda če bo zaradi takih stvari v prihodnje pot šla le še navzgor se jim to oprosti.
Prihajajoči vikend se bo športno dogajanje odvijalo v športnem parku v Predanovcih. Dopoldan ob 9.30 bodo začeli 13-letniki, popoldan ob 14.00 se bodo pomerili kadeti domačega Triglava in Lipovcev, zatem pa še ob 15.30 uri člani istih ekip.

U13
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 3:0 b.b.

Lipovci 1 : Lipovci 2 6:0
Strelci za Lipovce 1: Veronika Erjavec, Žiga Štriblar, Eva Maučec,
Luka Škafar 2 in Tim Pivar.

Lipovci 1 : Triglav Predanovci 3 : 0 b.b.

Lipovci 2 : Moravske Toplice 1:10
Strelec za Lipovce 2: Luka Rogan.
Strelci za M.Toplice: Maja Ošlaj 2, Tai Domjan 2, Vita Ošlaj 3, Lucija
Gomboc 2 in barbara Sambt.

U16
Moravske Toplice : Lipovci 1:11
Strelka za M.Toplice: Nuša Rantaša.
Strelci za Lipovce: Timotej Tivadar 2, Alen Maučec 6, Špela Berden in
Samo Vučko 2.

Članice
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 3:2
Strelke za M.Toplice: Ana Vegič, Ema Vöröš in Tanja Könye.
Strelki za Triglav: Andreja Rituper in Sanja Zelko.

Člani
Moravske Toplice : Lipovci 1:8
Strelec za M.Toplice: Aleš Malačič.
Strelci za Lipovce: Boštjan Stanko, Luka Vegič, Martin Mesarič in
Franc Maučec 5.
(jč)