Članice Moravskih Toplic dobile dvoboj z Lipovci

Če bi poznavalce dvoranskega hokeja vprašali kaj je najbolj zaznamovalo minuli tekmovalni vikend bi bili v dilemi. Spraševali bi se če so to morda rezultati tekem v konkurenci članic, ali mletje nasprotnikov prve ekipe Triglava ali celo prijetno presenečenje prikazanega druge ekipe Moravskih Toplic. Morda bi se celo kdo muzal nad igro prve ekipe Moravskih Toplic. Pa je v resnici bilo vsega po malem. Presenečenja pa zagotovo ni bilo v srečanju 14-letnikov, kjer so igralci Lipovcev enostavno bili boljši nasprotnik od Triglava. V višjem razredu (U18) pa so se igralci Moravskih Toplic maščevali Triglavu za poraz v prvem srečanju. A priznati moramo, da je mlada ekipa Triglava nudila v naslednjem srečanju odličen upor Lipovskih mladincem in da je bil poraz povsem znosen.
Precej zanimivega se je dogajalo v obeh najvišjih selekcijah. Pri članicah smo najprej videli zelo dopadljivo srečanje med Lipovci in Moravskimi Toplicami. Slednje so bile gospodar na parketu in rezultat ne kaže pravega razmerja moči. A kaj lahko bi se zgodilo, da bi igralke iz Lipovcev kaznovale neučinkovitost Moravskih Toplic in iz kakega protinapada premagale vratarko Mutvarjevo. V ekipi Moravskih Toplic je odlično delovala obramba, več pa bo potrebno storiti v napadu, kjer bi tokrat zagotovo igrala izkušena Petra Dervarič, ki pa se je na zadnjem treningu poškodovala in le upamo lahko da se bo močna bolečina, ki se je pojavila med ogrevanjem v kratkem sanirala. Dosti negotovosti je bilo tudi v srečanju članic Triglava in Lipovcev. Prve so vodile že z 2:0, pa pozneje z 3:2 in 4:3, pa na koncu imele precej sreče da jim Lipovčarke niso zadale bolečega udarca. Tako bo zadnji razigravajoči turnir ponudil še precej negotovosti. Pri članih pa bi lahko z lahkoto obveljal rek ”saj ni res, pa je”. Najboljši poznavalci slovenskega hokeja zagotovo ne pomnijo, kdaj je ekipa Lipovcev v domačem dvoranskem prvenstvu dobila kar osem golov in nobenega dosegla. Prav to se je zgodilo v srečanju z Triglavom 1, ki igra zelo hiter in tehnično lep hokej. Ista ekipa se je v nadaljevanju še bolj znesla nad prvo ekipo Moravskih Toplic, ki na tem prvenstvu deluje zares skromno. Je pa prijetno presenetila druga ekipa Moravskih Toplic katero sestavljajo pretežno starejši igralci med katere sta se vrnila Boštjan Horvat in v vratih Danilo Ciz. Možje so bili z 3:6 boljši od druge ekipa Triglava, ki pa jo sestavljena prav tako hokejsko eminentna imena. Vse to pa obeta, da nas do konca dvoranskega prvenstva čaka še precej negotovosti in upajmo lepega hokeja. Tretji turnir bo čez dva tedna prav tako v Murski soboti.

U14
Lipovci : Triglav Predanovci 5:1
Strelci za Lipovce: Blaž Križanič, Alex Cipot, Domen Rogan in Niko Cigan 2.
Strelec za Triglav: Lei Ratnik.

U18
Triglav Predanovci : Lipovci 1:6
Strelec za Triglav: Nejc Andrejek.
Strelec za Lipovce: Marcel Stanko 6.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 5:2
Strelci za M.Toplice: Mai Domjan 2, Lan Gomboc 2 in Egon Hegeduš.

Članice
Lipovci : Moravske Toplice 1:2
Strelka za Lipovce: Špela Berden.
Strelki za M.Toplice: Danaja Škrilec in Vita Ošlaj.

Triglav Predanovci : Lipovci 4:4
Strelke za Lipovce: Špela Berden 3 in Brina Smodiš.
Strelke za Triglav: Ema Vöröš, Sanja Zelko, Daniela Pavalec in Sabina Sočič.

Člani
Triglav Predanovci 1 : Lipovci 8:0
Strelci za Triglav: Nejc Potokar 5, Tomaž Panker, Davorin Škrilec in Alen Balaž.

Moravske Toplice 1 : Triglav Predanovci 1 0:15
Strelci za Triglav Predanovci 1: Nejc Potokar 4, Mitja Dšuban, Domen Dšuban 2, Tadej Mikola 3, Alen Balaž, Gregor Bukvič 2, Davor Škrilec in Tomaž Panker.

Triglav Predanovci 2 : Moravske Toplice 2 3:6
Strelci za Triglav Predanovci 2: Žan Zrinski 2 in Nejc Andrejek.

Strelci za M.Toplice 2: Tadej Tivadar, Peter Fras 2, Dejan Kučan in Boštjan Puhan 2


Foto: ekipa Moravskih Toplic 2
(jč)