Članice Moravskih Toplic prijetno presenetile

Hokejski klub Graz iz Avstrije je bil ponovno organizator dvoranskega turnirja, ki ima že skoraj 40-letno tradicijo. Potem ko so organizatorji lani iz znanih razlogov morali tradicionalni turnir odpovedati, so letos ponovno zbrali po deset ženskih in moških ekip. Gre za turnir na katerem so v preteklosti igralke Moravskih Toplic imele precej uspeha, saj so pred petimi leti v pravi hokejski poslastici zmagale. Takrat so v finalu imele za nasprotnice igralke zagrebške Mladosti, ki so ob polčasu imele dva zadetka prednosti, do konca tekme pa so naše igralke zadele tri krat in se veselile zmage. Po tem so še dvakrat osvojile tretje mesto.
Tokrat se je ekipa odpravila na turnir z mešanimi občutki. Ekipa je namreč zelo pomlajena, za nameček pa sta doma ostali obe najbolj izkušeni – Petra Dervarič in Tanja Könye. Pač davek materinstva. Trener Jože Kranjec je ves čas omenjal, da dekleta na treningih delajo odlično, da so telesno dobro pripravljena in da lahko prijetno presenetijo. In prav to se je zgodilo. Dvodnevni turnir so po dveh zmagah, dveh neodločenih izidih in enem porazu končale na petem mestu. Za boj za najvišja mesta je bila odločilna druga tekma, kjer so ves čas imele pobudo in niso znale izkoristiti premoči. A dekletom tega ne gre zameriti, saj gre za mladi kolektiv, ki pa veliko obeta. Le igralko kova Pere Dervarič bo treba najti, da se bo dosegalo gole tudi iz pol priložnosti. Na turnirju je sodelovala tudi članska ekipa iz istega kluba. Iskreno rečeno je na turnirju sodelovala mladinska ekipa, ki pa ni imela možnosti za uspeh in je na koncu bila na repu razpredelnice.
V času v katerem se nahajamo bi moralo biti še nekaj turnirjev, ki so vedno uvod za dvoranska prvenstva. Žal se ekipa Moravskih Toplic ne bo udeležila tradicionalnega turnirjja v Zelini, odpadel pa je tudi turnir, katerega je pripravljala ekipa Lipovcev. V tem trenutku je enostavno stanje z pandemijo preresno, da bi si organizatorji upali zbrati večje število igralcev v dvorani.
(jč)


Foto: Članice Moravskih Toplic pred odhodom na turnir.