Članice Moravskih Toplic spet v avstrijski ligi

Po enem letu premora, ko je oblast nad športnim dogajanjem imela v rokah virusna pandemija, se članice Moravskih Toplic spet vračajo v avstrijsko ligo dvoranskega prvenstva. Kot je znano so naše hokejistke v preteklosti že večkrat gostovale pri naših severnih sosedih. V klubu so mnenja, da je avstrijska liga odlično nadomestilo za nekdanjo t.i. interligo. Že res, da je v njej gostovalo več klubov iz različnih držav, vendar ne moremo mimo dejstva, da je avstrijska liga boljše vodena, pa čeprav tudi Avstrijci niso brezmadežni.
Tamkajšnja nacionalna panožna zveza je za začetek tekmovanjja določila datum letošnji 27. november, prvenstvo pa se bo končalo 12. februarja 2022, teden pred tekmami evropskih pokalov. Naše igralke bodo odigrale skupno 10 tekem, kar jim povsem odgovarja, saj jih doma čaka še domače prvenstvo. Tovrstno tekmovanje je za mlado in pomlajeno ekipo Moravskih Toplic odlična priložnost za nabiranje izkušenj. V večini primerov gre za dvodnevna tekmovanja, ki pa so razpršena po celi Avstriji.
V teh dneh pa prihajajo na naslove naših klubov vabila za tradicionalne turnirje, na katerih so bili v preteklosti naši klubi redni gostje. Razveseljivo pa je dejstvo da bo po dolgem času eden od turnirjev odigran tudi v Sloveniji. Hokejisti Lipovcev organizirajo drugi teden v novembru turnir z mednarodno udeležbo.
(jč)


Foto: članice Moravskih Toplic