Članska naslova ostala pri lanskih zmagovalcih

Letošnji finalni turnir v dvoranskem hokeju je pokazal, da je lahko tudi prvenstvo z maloštvilnimi klubi zanimivo in da lahko ponudi kvaliteten iz dopadljiv hokej. Tokratni zaključni turnir je potekal v Zeleni dvorani v Puconcih pred zelo lepim številom gledalcev in lahko le ugotavljamo, da je to bila prava reklama za hokej.
V finalu 14 letnikov sta se za naslov najboljšega pomerili ekipi Lipovec in Moravskih Toplic. Dosedanja srečanja so obetala izenačen dvoboj, kar se pa ni zgodilo. Mladi igralci Lipovec so bili enostavno boljši in spretnejši pred nasprotnimi vrati in zasluženo slavili. Povsem enak scenarij je bil v finalnem srečanju 17 letnikov med igralci iz istih klubov. Nekatera dosedanja srečanja so namreč bila tako kvalitetna, da je veljalo prepričanje, da tudi v tej selekciji ne moremo razglasiti zmagovalca že vnaprej. Pa ni bilo tako . Ekipa Lipovec je bila na krilih odličnega Marcela Stanka boljša in povsem zasluženo slavila za pet golov. Velika pričakovanja so bila od srečanja članic Triglava Predanovci in Moravskih Toplic. Triglavanke so dobile oba srečanja iz razigravanja in kljub odsotnosti Sočičeve in Klemenčičeve ja bila napetost precejšnja. Samo srečanje je sicer ponudilo premoč Moravskih Topli skozi celotno srečanje, toda ta ekipa ima ob dobri fizični pripravljenosti težave z zaključevanjem akcij. Nimajo klasične strelke in dokaj težko se pride pred nasprotno vratarko. Razen tega so igralke Moravskih Toplic zastreljale kazenski strel in vse nabrano je pripeljalo srečanje v negotovo končnico. Sicer so igralke Moravskih Toplic devet minut pred koncem povedle za dva gola, toda igralke Triglava so tri minute pred koncem preko Zelkove spet prišle med žive in srečanje naredile zanimivo do zadnjega piska.Pri članih je v prvem polfinalnem srečanju druga ekipa Triglava premagala svoje starejše kolege. V drugem pa so igralci Lipovec bili boljši od Moravskih Toplic ki so na srečanju imeli devet kratkih kotov in nobenega izkoristili. Fantje trenerja Boštjana Puhana so celo zgešili kazenski strel in po vsem tem je bil poraz neizbežen V tekmi za 3. mesto so nato igralci Moravskih Toplic premagali prvo ekipo Triglava z 5:3, nakar je sledilo zgolj finalno srečanje med ekipama Triglava Predanovci in Lipovci. Po doslej videnem se je pričakovala zmaga Triglava, ki je res odigral še eno odlično hokejsko predstavo. Fantje so tehnično vrhunski, fizično odlično pripravljeni, domiselni v igri in vse drugo kot zmaga Triglava se skoraj ni moglo zgoditi.Z tem pa še ni konec dvoranskih aktivnosti, saj nas čakajo še tekme evropskega pokala. Triglav bo v konkurenci članov tekmoval na Portugalskem, članice Moravskih Topklic pa bodo 15. tega mesca odpotovale na Poljsko.

Finalni turnir v dvoranskem hokeju, Zelena dvorana, Puconci

U14
Lipovci : Moravske Toplice 4:0
Strelca za Lipovce: Irenej Bojnec 3 in Žiga Štiblar.
Najboljši strelec Prvenstva: Irenej Bojnec (Lipovci)

U17
Moravske Toplice : Lipovci 0:5
strelci za Lipovce: Alen Maučec 2, Marcel Stanko 2 in Samo Vučko.
Najboljši strelec: Marcel Stanko (Lipovci)

Članice
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 2:3
Strelki za M.Toplice: Nuša Rantaša in Danaja Škrilec 2.
Strelki za Triglav: Daniela Pavalec Gumilar in Sanja Zelko.
Najboljša strelka: Danijela Pavalec Gumilar (Triglav)

Člani
polfinale
Triglav Predanovci 1 : triglav Predanovci 2  1:10
Strelec za Triglav 1: Franjo Kovačič.
Strelci ta Triglav 2: Mitja Dšuban 2, Nejc Potokar 3, Tadej Mikola 3, Tomaž Panker in Alan Nemec.

Lipovci : Moravske Toplice 8:2
Strelci za Lipovce: Boštjan Stanko 2, Uroš Stanko 2, Franc Maučec, Boštjan Pavlinjek, Dominik Mesarič in Martin Mesarič.
Strelca za M.Toplice: Filip Bencik in Emil Hari.

Tekma za 3. mesto
Moravske Toplice : triglav Predanovci 1  5:3
Strelci za M.Toplice:Dejan Kučan 3, Hari Emil in Nikola Prelič
Strelci za Triglav 1: Sebastjan Černel, Sanches Neston Gaston in Žan Zrinski.

Finale
Triglav Predanovci . Lipovci 7:2
Strelci za Triglav: Domen Dšuban, Tomaž Panker, Nejc Potokar in Tadej Mikola 4.
Strelca za Lipovce:Martin Mesarič in Franc Maučec.
Najboljši strelec prvenstva: Nejc Potokar (Triglav)
(jč)


Foto: Finale v zeleni dvorani si je ogledalo lepo število gledalcev.