Dež odplaknil večino tekem
Že dolgo se ni zgodilo, da bi vreme tako krojilo hokejsko prvenstvo kot je to letos. Tokratni vikend je namreč ponudil zgolj tekmo članov Triglava in Lipovec, medtem ko so vse ostale tekme (U17, članice in člani) med Moravskimi Toplicami in Lipovci odpadle zaradi preveč vode na igrišču. A priznajmo, da je tudi na srečanju med Triglavom in Lipovci bilo nekaj ”vremenskih vplivov”, ki pa nisi vplivali na rezultat. Igrišče v športnem parku v Predanovcih je po večkratnem poplavljenju že prav tako precej načeto in zlasti po obilnem deževju  prihaja do dviga blata, ki razmere na igrišču naredi zelo težke.
Pa se vrnimo k tekmi, ki je bila povratna tekma med tema nasprotnikoma izpred tedna v kateri so slavili Lipovci, ob zelo enakovredni igri. A pomaknimo se še nekaj tednov nazaj in omenimo srečanje med Moravskimi Toplicami in Triglavom, ko so slednji pometli z nasprotnikom in pustili odličen vtis predvsem z hitro igro in hitrimi prenosi žoge v nasprotnikov 22-meterski prostor. Že res, da je članska ekipa Moravskih Toplic zelo skromna, toda pristop je takrat pokazal, da so igralci Triglava odlično pripravljeni in da jim bo težko parirati v spomladanskem delu. Prav to se je sedaj pokazalo. Sicer so triglavani začeli z rekordno hitrim zelenim in rumenim kartonom Domna Dšubana, (1. minuta) toda že nekaj sekund po vrnitvi na igrišče je Triglav iz kratkega kota prišel v rezultatsko prednost. Strelec Davorin Škrilec je  prvemu zadetku dodal še tretjega (tudi iz kratkega kota) vmes pa iz igre zadel še Domen Dšuban. Svoj prvi zadetek po vrnitvi v vrste Triglavaje je v 38. minuti dosegel Sebastjan Černel, kar je praktično že pomenilo, da bodo točke ostale v Predanovcih. Za izboljšanje vtisa Lipovec je z zadetkom v 59. minuti poskrbel Marcel Stanko.
Prihajajoči vikend – v kolikor spet ne bo sprememb, se bodo v soboto ob 18.00 najprej udarili člani Moravskih toplic in Lipovec, dan pozneje pa bo še srečanje U17 ob 16.30 in članic istih ekip. Tekma članic se bo začela ob 18.00 uri.

Člani
Triglav Predanovci : Lipovci 4:1 (2:0)
Strelci za Triglav: Domen Dšuban, Davorin Škrilec 2 in Sebastjan Černel.
Strelec za Lipovce: Marcel Stanko.


Foto: Peter Marin, strateg Triglava
(jč)