Dirkalno prvenstvo brez presenečenj

Jesenska sezona hokeja na travi na prostem je končana. Končala se je na način, kakršnega nismo vajeni in ga doslej nismo videli. A Tekmovalni komisiji gre kljub temu zahvala, da je prvenstvo sploh lahko izpeljala, ob tem pa moramo priznati da so v celoti upoštevali predpise NIJZ.
In kaj je ponudil jesenski del sezone 2021/22? Najnižja tekmovalna skupina je bila selekcija U13. Že dve leti se Tekmovalna komisija pri ZHNTS zgleduje po početju tujih nacionalnih hokejskih zvez, ki z nižjimi selekcijami od U13 ne tekmuje temveč pripravljajo druženje otrok na katerih je v ospredju zabava, rdeča nit vsega pa je hokej. In po videnem se otrokom to dopade. V selekciji u13 sta sicer tekmovali le ekipi Lipovcev in Moravskih Toplic, a tokrat moramo priznati da obe ekipi imata kar nekaj kadra, ki bi lahko hokeju v prihodnje – ob dobrem delu – dali veliko. Zaskrbljujoče je dejstvo, da so v ekipi Moravskih Toplic v selekciji U13 pretežno dekleta. Letos so se v kadetsko prvenstvo prijavile ekipe Lipovcev, Moravskih Toplic in Triglava. Kljub dejstvu, da slednji po igri še niso konkurenčni je razveseljivo spoznanje, da je ekipa na vseh tekmah bila kompletna, rezultatski zaostanek pa je vedno manjši. Nekoliko odstopajo igralci Lipovcev, a so tokrat dobili vsaj malo konkurence pri vrstnikih iz Moravskih Toplic. V prvenstvu članic vidimo zanimivo tekmovanje. Na eni strani so igralke zelo mlade ekipe Moravskih Toplic, na drugi pa igralke Triglava, ki so pretežno že v zrelih letih. A kljub temu jih je potrebno pohvaliti, saj so bili številni ki so bili mnenja, da Triglav ne bo uspel sestaviti ekipe članic. In kako je v konkurenci članov. Lahko bi rekli, da vse po stare. Lipovci so izstopajoča ekipa, ki igra na karte izkušenosti.Osupljivo je videti ekipo v kateri nekaj igralcev igra skupaj že več kot 20 let. In igrajo dobro. Kot da njim leta ne tečejo. V ekipo so letos vključili tudi precej mladih igralcev, ki pa bodo morali nabrati hudo dosti kilometrov, da bodo konkurenčni zlati generaciji lipovskega hokeja. Tudi članska ekipa Triglava Predanovci je nekaj posebnega. Zakaj? Zato, ker je ta ekipa pred skoraj dvema letoma bila povsem na tleh in le malo kdo je verjel, da se bo pobrala. Pa se je. Če so takrat imeli na tekmah kronično težave z sestavo ekipe, so danes homogena ekipa z dobro klopjo, ki zna igrati izredno lep hokej. V jesenskem delu izstopa srečanje z Lipovci, kjer so v lepi hokejski predstavi igralci Triglava bili pretežni del tekme boljši nasprotnik, v zaključku srečanja pa so Lipovce reševale že omenjene izkušnje. Za omenjeno gre zasluga pretežno delu Zrinskega in Potokarja, ki vodita klub. Nekaj posebnega je članska ekipa Moravskih Toplic. Le-ta že od časa trenerja Boštjana Puhana išče osebo, ki bi v ekipi prebudila ”začarano princeso” in iz zaspane ekipe izvlekla več kot se dobiva danes. Ne ve se še, kakšna dodana vrednost bo šesterica mladih, ki so se letos vključili, a ekipa bo več morala delati na fizični pripravljenosti, predvsem pa si bo morala želeti dobre igre in dobrih rezultatov. Če se po tekmi nihče ne sekira zaradi visokega poraza je nekaj hudo narobe. To pa je tudi bil razlog, da Upravni odbor kluba ni odobril sodelovanja kluba ne tekmah evropskega pokala, pa čeprav jim sprejete propozicije to omogočajo.
Kljub dejstvu, da je naših hokejistov zgolj peščica, za to množičnost igramo v Sloveniji hokej, ki je konkurenčen številnim močnejšim evropskim državam. In ob takem dejstvu se lahko le vprašamo, kaj bi bilo če bi imeli ligo z desetimi klubi.
(jč)

Foto: Dežela hokaido