Dober vtis Moravskih Toplic

Oči ljubiteljev hokeja na travi so minuli vikend bile uprte v člansko selekcijo Moravskih Toplic, ki so zaradi težav z sestavo ekipe izpustile prvo srečanje pa čeprav imajo na seznamu kar 27 igralcev. A selekcija se je pobrala, sestavila se je solidna ekipa z dobro klopjo, in za povrh so fantje odigrali povsem solidno tekmo.  Se je pa ekipa dobro premešala. Ekipi so se pridružili odlični Boštjan Horvat, Boštjan Puhan pa Tadej Tivadar, Uroš Benko in kaže, da se bo še nekaj igralcev iz stare plejade ponovno vrnila na igrišče. Ni pa še znano kdaj se bo v ekipo vrnil Dejan Küčan ki si je na eni od tekem poškodoval stegensko mišico.  Tokrat sta bila upravičeno odsotna še Filip Bencik in že dalj časa poškodovani Emil Hari. V ekipi  Triglava pa smo pogrešali Tadeja Mikolo. Prvi trenutki tekme so pripadali Moravskih Toplicam, ki so imele tudi prvo izrazito priložnost. Aleš Skalič je z desnega kota zadel zunanji del gola Uroša Balažica. Zatem so prevlado na igrišču prevzeli Triglavani, ki so bili boljši nasprotnik skozi celo srečanje, a moramo priznati, da tokrat niso nadigrali nasprotnikov iz Moravskih Toplic, ki so prva zadetka prejeli zaradi napake pred svojim vratarjem. Zmaga Triglava je povsem zaslužena, je pa rezveseljivo, da smo po daljšem času videli Moravske Toplice v solidnem izdanju in le čakamo lahko, kaj bo prineslo njihovo novo srečanje. Tokrat je bila tekma odigrana v nedeljskem dopoldanskem terminu v dokaj težkih razmerah, saj je na trenutke rosilo, pa tudi temperature niso bile naklonjene igranju.
Popoldan so v prvem srečanj mladinci Triglava z 4:0 premagali vrstnike Triglava, zatem pa bi moralo biti srečanje članic Triglava in Moravskih Toplic, a je  zaradi težav z sestavo ekipe Triglav predal srečanje. Konec tedna pa je bilo še eno hokejsko druženje. V športnem parku v Tešanovcih je tamkajšnji hokejski klub pripravil druženje za najmlajše, ki je bilo namenjeno Dnevu slovenskega športa. Več kot 30 otrok je dobri dve uri sodelovalo v različnih igrah na tematiko hokeja, druženje pa se je končalo z prijatelskimi tekmami.
Celotno hokejsko dogajanje prihajajočega vikenda bo v nedeljo. Dopoldan ob 9.00 uri bo najprej srečanje članov Moravskih Toplic in Lipovcev, v popoldanskem terminu pa bo ob 13.45 srečanje mladincev Triglava in Lipovcev, ob 15.30 pa bo srečanje članic iz istih klubov.

U18
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 0:4
Strelci za M.Toplice: Vita Ošlaj, Jože Sambt, Vito Vitez in Egon Hegeduš.

Članice
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 0:3 b.b.

Člani
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 4:0
Strelci za Triglav: Alan Nemec 2, Nejc Andrejek in Davorin Škrilec.
(jč)