Dosti načrtov, morda celo preveč

Že večkrat je bilo poudarjeno, da so hokejisti Moravskih Toplic v teh dneh proslavili 25 let delovanja kluba. Ob tej priložnosti so imeli načrte za primerno proslavitev obletnice, a je trenutna epidemična situacija klubu preprečila načrte. Toda, to ne pomeni, da v klubu ne bi pogledali v prihodnost. Razumljivo, saj je Upravni odbor zelo dejaven, idej jim pa ni primanjkovalo že doslej.
V klubu si v prvi vrsti želijo, da bi delovali brez poškodb in da bi se z gostovanj vračali varno. Sicer pa je v teh dneh njihov pogled usmerjen predvsem v izgradnjo novega igrišča. Kot je bilo že večkrat poudarjeno je igrišče v športnem parku Terme 3000 tako poškodovano, da rabijo novo igralno površino. Le-ta se gradi v Tešanovcih in v klubu upajo, da bodo v jeseni leta 2022 že vadili na igrišču z vodno površino. Seveda so zahvalni Termam 3000, ki so jih gostili vseh 25 let in si dobrega sodelovanja želijo tudi v prihodnje, saj bo klub zagotovo kdaj tudi organizator tekem evropskega pokala, takrat pa je potrebno dvostransko sodelovanje. V klubu si želijo tudi dobrega sodelovanjja z obema vasema, tako Tešanovci kot Moravske Toplice in seveda tudi z lokalno skupnostjo. Hokej na travi bi naj bil eden od zaščitnih znakov teh krajev. Velika pričakovanja so tudi od izgradnje večnamenske dvorane, katera bi se naj v prihodnje gradila pri t.i. starem lovskem domu v Moravskih Toplicah in bi bila za klub izrednega pomena. Ob tem si klub želi, da bi bil nosilec športne aktivnosti v tem prostoru tako za igralce, kot rekreativno za domačine. Ni skrivnost da imajo v popandemičnem času težave z novimi mladimi igralci, vse te aktivnosti pa bi naj privabile več otrok. Da bi naj bili hokejski kampi stalnica je pa že itak znano nekaj let. V klubu se želijo tudi odzvati na vse pobude kot so Dan slovenskega športa, gostovanje zamejskih otrok, odzivnost na razne državne razpise in ostalo. Še naprej bodo vlagali v izobraževanje sodnikov in delegatov, želijo pa si tudi, da bi se otroci poleti vključili tudi v katerega od močnih evropskih hokejskih taborov. Zanima jih predvsem Nizozemska ali Nemčija, kjer imajo tabore z odličnimi trenerji. Do časa močne slovenske lige pa bi radi z svojimi selekcijami sodelovali v mednarodnih, zlasti avstrijski ligi, kjer imajo odlično organizirana tekmovanja. Obdržali pa bi radi tudi dobre odnose z klubi iz bivše skupne države.
Na nivoju razvoja slovenskega hokeja pa bodo vztrajali, da se slovenski hokej na travi premakne z sedanje točke. Pričakujejo kratko in dolgoročni plan razvoja hokeja v Sloveniji, predvsem pa bi radi, da končno ZHNTS dobi stabilno dolgoročno vodstvo, ki bo delovalo povsem samostojno in ločeno od klubov in bo imelo vizijo. Vztrajali bodo na popularizaciji hokeja, predvsem pa bi radi da se stvari na katere smo v slovenskem hokeju lahko ponosni, (tudi take imamo) predstavijo javnosti.
V klubu pa opozarjajo na še eno aktualnost. Sedanjemu Upravnemu odboru se bo čez dobrih 15 mesecev iztekel drugi mandat. Sedanji predsednik si želi, da bi se pojavili mladi kandidati z novo vizijo in novimi pogledi v dolgoročnem vodenju kluba. Kajti: kjer ni mladih, tam ni prihodnosti.
(jč)


Foto: Igrišče Terme 3000 v Moravskih Toplicah