Dva naslova v Moravske Toplice, po eden Triglavu in Lipovcem

Dva naslova v Moravske Toplice, po eden Triglavu in Lipovcem

Po vseh januarskih korona težavah so tudi hokejisti na travi pripeljali dvoransko prvenstvo Slovenije do konca. Finalni turnir v Zeleni dvorani v Puconcih je dal nove 22. zmagovalce v dvoranskem hokeju in če smo iskreni, tudi letošnji finalnin turnir ni razočaral. V najnižji tekmovalni kategoriji U13 (selekcija U10 ne tekmuje, ampak ima hokejske igre) smo pričakovali izenačen dvoboj in ga tudi dobili. Že po nekaj minutah so naraščajniki Lipovcev vodili z 2:0, kar je bil tudi rezultat polčasa. Zatem pa so igralci Moravskih Toplic izničili prednost in prišli v rezultatsko prednost. Pa ne za dolgo. Lipovci so spet izenačili in dobri dve minuti pred koncem zadeli za zadovoljstvo najbolj srčne selekcije. Srečanje tokrat ni bilo kakovostno. Glede na prva dvoboja smo videli bistveno manj kvalitete in občutek smo imeli, da je ža tako mlade igralce izdala pomembnost tekme. Prava poslastica je bila tekma selekcije u16. Po rednem delu so bila večja pričakovanja v taboru Moravskih Toplic, ki so tudi tokrat boljše začeli in bili tisti katere je rezultatsko lovil nasprotnik. Zadnje izenačenje je Lipovcem uspelo dobro minuto pred koncem srečanja, kar je vodli direktno v izvajanje t.i. ”shoot out” strelov, ko gre napadalec z sredine ene na ena z vratarjem. In tu so bili igralci Moravskih Toplic boljši z 3:1.
V selekciji članic igralke Moravskih Toplic niso bežale od vloge favoritinj. Popotnica z prvih dveh srečanj je bila njim v prid, pa čeprav so igralke Triglava medtem odigrale nekoliko okrnjen evropski pokal. Po materinstvu se je na igrišče vrnila Petra Dervarič, ki je vrsto let zaznamovala vsa naša hokejska prvenstva in praviloma bila najboljša igralka in strelka. Bolje so začele igralke Moravskih Toplic, a se jim nikoli ni uspelo izrazito rezultatsko odlepiti od tekmic, saj sta jih Sanja Zelko in Andreja Rituper z zadetki v pravem času vedno vrnile med žive. V dokaj ostrem srečanju smo videli tudi nekaj kartonov, a v celoti gledano je srečanje bilo športno, gledljivo in rezultat primeren videnemu. V konkurenci članov je letos tekmovalo pet ekip, zato smo po daljšem času spet videli polfinalne dvoboje. V prvem srečanju sta se najprej pomerili medsebojno obe ekipi Lipovcev. Favorizirana ekipa Lipovci 1 je z svojimi klubskimi tekmeci imela več težav od pričakovaneja, saj je ob polčasu izid bil še poravnan. Končnih 8:4 pa je pravi pokazatelj stanja na igrišču. V drugem polfinalu med Triglavom in Moravskimi Toplicami smo videli prepričljivo zmago prvih, a so si slednji grenili življenje z nepotrebnimi napakami v obrambi in neučinkovitostjo v napadu. Moravske Toplice so namreč dobile kar 4 zadetke v prvi četrtini. Povdariti pa velja, da na tem srečanju v ekipi ni bilo letos odličnega Filipa Bencika in Dejana Kučana. Po polfinalnih srečanjih smo v malem finalu najprej v tekmi za 3. mesto videli dvoboj med Moravskimi Toplicami in Lipovci 2. Igralci Moravskih Toplic so predvsem na krilih mladega Bencika, Pankera, Preliča in drugih in v obrambi izkušenega Frasa bili gospodar na igrišču in zasluženo slavili z 3:10. Pred zadnjim, finalnim srečanjem članov je rasla napetost, saj je večina gledalcev bila neopredeljena koga dati v vlogo favoritov. Igralci triglava so bili nekoliko v prednosti, saj so pred dvema tednoma odigrali turnir evropskega pokala. A Lipovci so nepredvidljivi in nikoli jih ni za odpisati, tudi če so v rezultatskem zaostanku. In v taki atmosferi se je začelo srečanje v katerem so igralci Triglava povedli že v 7. minuti. Do polčasa je prednost narasla že na tri zadetke in nakazovala se je možnost da letos dobimo nove dvoranske prvake. V drugem delu se je prednost Triglava še večala in zdelo se je da tudi zadetek Uroša Stanka ni dajal Lipovcem več upanja za vrnitve v igro. In res se je ustavilo pri Triglav 6, Lipovci 1, kar je eden najhujših porazov Lipovcev, ne samo v domačem prvenstvu ampak tudi v tekmah evropskega pokala.
Finalni turnir je bil odlično organiziran in izgleda, da z veliko željo gledalcev, da se vrnejo na tribune, saj je bilo sedišče Zelene dvorane zelo lepo popolnjeno. In imeli so kaj za videti.

Dvoranski hokej
Finalni turnir, zelena dvorana, Puconci

U13
Lipovci : Moravske Toplice 4:3
Strelci za Lipovce: Luka Rogan, Tim Pivar in Žiga Štiblar 2.
Strelci za M.Toplice: Mai Domjan, Lucija Gomboc in Ana Vöröš.
Najboljši strelec. Žiga Štiblar (Lipovci)

U16
Lipovci : Moravske Toplice 3:3 – 3:5 – po kazenskih strelih.
Strelci za Lipovce: Luka Makovec in Marcel Stanko 2.
Strelci za M.Toplice: Ema Vöröš, Jože Sambt 3 in Maja Ošlaj.
Najboljši strelec: Marcel Stanko (Lipovci)

Članice
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 5:3
Strelke za M.Toplice: Ana Vegič 2, Ema Vöröš, Maja Legen in Petra Dervarič.
Strelki za Triglav: Sanja Zelko 2 in Andreja Rituper.
Najboljša strelka: Ana Vegič (M.Toplice)

Člani
polfinale
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 6:1
Strelci za Triglav: Tadej Mikola, Nejc Potokar 2, Domen Dšuban, Alen Balaž in Davorin Škrilec.
Strelec za M.Toplice: Emil Hari.

Lipovci : Lipovci 2 8:4
Strelci ta Lipovce: Boštjan Pavlinjek, Uroš Stanko 5 in Luka Vegič 2.
Strelci za Lipovce 2: Luka Makovec in Boštjan Stanko 3.

tekma za 3. mesto
Lipovci 2 : Moravske Toplice 3:10
Strelci za Lipovce 2: Blaž Legen in Boštjan Stanko 2.
Strelci za M.Toplice: Julien Panker 5, Nikola Prelič 2, Emil Hari, Filip Bencik in Aleš Malačič.

finale
Triglav Predanovci : Lipovci 6:1
Strelci za Triglav: Tadej Mikola 3, Nejc Potokar 2 in Alen Balaž.
strelec za Lipovce: Uroš Stanko.
Najboljši strelec: Uroš Stanko (Lipovci)
(jč)


Foto: Ana vegič, kapetanka Moravskih toplic in najboljša strelka ob prevzemu pokala v družbi predsednice ZHNTS Sanje Zelko in podpredsednika Jožeta Kranjeca


Foto: Tadej Mikola (Triglav) je bil s tremi zadetki prvo ime finalnega obračuna.