Dvoransko prvenstvo brez presežkov

Čeprav se je 33. dvoransko prvenstvo končalo pred dvema tednoma so dogodki še živi, dvoranskega hokeja pa še zdaleč ni konec.  Že prihajajoči podaljšani vikend bodo moči na tekmah evropske ravni merili člani, teden pozneje pa še nežnejši spol. Toda to ni razlog, da v klubih ne bi  odpirali šampanjcev oziroma lizali rane po finalnem turnirju.
Zagotovo so več od pričakovanega dobili v Lipovcih. Če je zmaga v selekciji U14 bila pričakovana, pa tudi pri mladincih bi morebiten poraz bil kar precejšnje presenečenje so  najslajšo zmago dosegle članice, ki so pokazale, kako se zmaga na najpomembnejši tekmi. Lipovčanke se nikoli niso pojavljale kot favoritke vmes pa imele celo slab dan v tekmi z Triglavom. Toda v finalu se je vedelo kaj kdo mora narediti  in tako njihovi zmagi ni kaj oporekati.  Manjka pa ekipi daljša klop, kar zna biti težava v prihodnosti.  Nadvse zanimiva je zgodba z člansko ekipo. Potem ko je palico obesilo na klin kar nekaj  pomembnih igralcev iz preteklosti se točno ni vedelo kaj je za pričakovati od naše najtrofejnejše ekipe. In bodimo iskreni – izpad se je na trenutke zelo poznal, zlasti na prvi tekmi z ekipo Triglava 1, ko Lipovci niso dosegli zadeka v celi tekmi, kar se doslej še Lipovcem ni zgodilo nikoli. Toda izkušnje tistih starejših, ki so še zraven in kombinacija z mladimi (Stanko, Maučec, Štiblar…) je pokazala, da Lipovcev nikoli ni za odpisati. Omeniti moramo, da so v polfinalu bistveno bolj izgoreli prav Lipovci, ki so imeli na drugi strani Moravske Toplice 2, kot Triglav 1, ki se je tekmoval z svojimi kolegi iz njihove druge ekipe. Finale pa je bil vreden svojega imena in je največ, kar lahko v tem trenutku da slovenski hokej na travi.
riglav Predanovci je v tem trenutku konkurenčen zgolj v konkurenci članov. Pravzaprav je v  slovenskem prostoru z svojo prvo ekipo tako suveren, da se lahko le sprašujemo kakšen izplen bodo imeli na tekmah evropskega pokala. Na domačem terenu pa vse kaže na daljšo časovno obdobje v katerem bo Triglav obvladoval dvoranski hokej. Toliko bolj, ker je vprašanje kako dolgo bo zdržali še starejši igralci Lipovcev, ki so tudi v tej ekipi nosilci igre. Mladi rod pa se bo moral še zelo potruditi če bo hotel kdaj  pobirati tako slavo kot njihovi predhodniki. Nosilne igralke v članski ekipi Triglava so že v tistih letih, ko lahko  vsaki posebej po koncu sezone izrečemo čestitke, da so zdržale še eno sezono, pa čeprav po Evropi igralke zelo dolgo zdržijo v igralnem pogonu. To bomo videli tudi na prihajajočem evropskem pokalu, ki bo v Murski Soboti. Ima pa ekipa članic še en problem, imenovan pomanjkanje mladega kadra. To velja tudi za selekcijo U14 in U18.  Vsekakor pa bo do ponovitve zgodovinskih rezultatov, ko je Triglav osvojil prav vse dvoranske naslove moralo preteči precej vode, če je to sploh še kdaj mogoče.
Posebna zgodba so Moravske Toplice. Vse selekcije imajo zagotovo najboljše pogoje za delo, pa dosegajo hodo povprečne rezultate.  Letos so sicer v dvorani nastopali z dvema ekipama, a boli spoznanje, da so mladi  (in pričakovalo bi se da boljši) morali v hrbet gledati starejše.  O (ne)resnosti številnih članov je  pa škoda izgubljati besede.    Članice so še eno veliko razočaranje letošnjega dvoranskega prvenstva.  A preden jim bomo izrekli grajo jim moramo dati možnost popravnega ispita na tekmah evropskega pokala.  Selekcija mladincev je lahko zelo solidna, a tudi tu je umetnost zbrati ekipo v polni zasedbi. Ima pa klub svetlo točko v hokejskem naraščaju. Razpolagajo z veliko plejdo mladih igralcev in verjetno bo potreno ustvariti nov rod z novo miselnostjo. Pogoje za to jim bodo v klubu zagotovo nudili.


Foto: Ekipa Lipovcev na dvoranskem prvenstvu
(jč)