Hokej, igre, zabava in vročina

Pa so ga končali. 29. izvedba hjokejskega kampa v Moravskih Toplicah je končana in nič ne bomo pretiravali če poveno, da se je kamp končal z splošnim navdušenjem otrok. Resda obisk ni takšen kot na nogometnih taborih, a zbrati v hokeju na travi 19 otrok in jim za povrh pripraviti v osmih urah program da se ne bodo dolgočasili ni lahko. Prav to je štirim vaditeljem uspelo in priznati moramo, da so se za dobro izvedbo potrudili vsi v klubu – tudi upravni odbor. Kamp je trajal od 8.00 ure do 16.00 ure z tem, da se je najprej odvijal hokejski del. Pravzaprav drugače ni šlo, saj so se vaditelji morali prilagajati ekstremni vročini in so praviloma že okrog 10.00 ure odšli na prizorišča družabnega dela pri t.i. starem lovskem domu. Letošnji tabor je bil popestren z poslikavo obrazov, z obiskom policista in službenega psa, ki je prikazal – tudi praktično – iskanje drog in eksploziva, pa obisk tabornikov in za konec so bila napihljiva igrala. Že tradicionalno se kamp konča z podelitvijo diplom in obmetavanjem z vodnimi baloni. Seveda so v klubu poskrbeli za odlično hrano, pijačo, sadje in prigrizke. Otroci so se razšli z prepričanjem, da se ponovno snidejo konec avgusta, ko bo potekala druga izvedba kampa. Le-ta se bo začel 24. avgusta 2021.
Lucija, Fokovci:”Jaz sem hokejistka in sem že prejšnje leto obiskala kamp. Imela sem se dobro, spoznala sem nove prijatelje, Vsak dan se je dogajalo tudi kaj zanimivega. Vaditelji so bili odlični . Tudi hrana je bila dobra in okusna. Udeležila se bom tudi drugega kampa saj imam rada hokej na travi.”
Vid, Bodonci:”Jaz še nisem igral hokeja, je pa bila hokejistka moja mama. Na hokejskem kampu sem bil prvič in imel sem se zelo fajn, z mano pa je bila tudi sestra. Bilo je zelo vroče, ampak – hladili smo se na ”žajfanci”. Z prijatelji smo se dobro razumeli. Najbolj so se mi dopadla napihljiva igrala , zanimivo pa je bilo tudi to, kako je policijski službeni pes iskal mamila. Prišli so tudi z radia. Hrana je bila dobra. Če bo mogoče bom prišel tudi na avgustovski kamp.”
(jč)


Foto: Lucija, Fokovci in Vid, Bodonci


Foto: t.i. ”žajfanca” se je dogajala vsak dan