Hokej se seli v Zeleno dvorano

Potem, ko je Tekmovalna komisija pri ZHNTS pred dobrim mesecem izdala razpis za prijave klubov in selekcij za dvoransko prvenstvo je v teh dne taisti organ izdal propozicije  in razpored za prihajajoče hokejsko dvoransko prvenstvo Slovenije. Pri razpisu ni bilo omembe vrednih sprememb, saj je bil razpis za iste selekcije kot minula leta. Edina izjema  je selekcija U10, pri kateri ne bo tekmovalnosti ampak zgolj hokejske igre. To je način, katerega se hokejske velesile poslužujejo že dalj časa.
Razveseljivo pa je dejstvo, da  bo letos po dolgem času tekmovalo v konkurenci članov kar pet  ekip. Tako Triglav Predanovci kot Lipovci so prijavili po  dve ekipi in tako bomo po dolgem času spet videli tekmo za 3. mesto. Razveseljivo in pohvalno. Letos pa je v dvoranskem prvenstvu Slovenije še ena velika sprememba. Prvič odkar so dvoranska prvenstva v hokeju na travi se bo zgodilo, da prav nobene tekme ne bo odigrane v športni dvorani O.Š. 3 v Murski Soboti. Ta dvorana je bila vrsto let domicilna dvorana hokejistov na travi. Tudi takrat – v davnih letih – ko so se posamezni turnirji odvijali v celjskem Golovcu in ljubljanski Galjevici je bilo polovico tekem v Murski Soboti. Sprememba, ki je za tiste, ki so vrsto let v hokeju kratko malo nenavadna. A dejstvo je da so pogoji za igranje v Zeleni dvorani v Puconcih odlični in le upamo lahko, da se bo tej dvorani v prihodnje pridružila tudi sodobna športna dvoraba v Moravskih Toplicah po kateri v tem turističnem kraju že zelo diši. Povejmo, da se bo letošnje dvoransko prvenstvo začelo z prvim tuirnirjem 19.12.2021, nadaljevalo se bo 9. januarja 2022, ter 23. 1. 2022, zaključni, finalni turnir pa bo 30.1.2022, kar pomeni teden dni prej, kot je bila ustaljena praksa. Po zaključenem prvenstvu bodo igralke Triglava igrale tekme evropskega prvenstva na Polskem.
V teh dneh pa  se v HK Moravske Toplice začenjajo priprave na proslavo ob 25-letnici delovanja kluba. Vsled tega dogodka so v klubu začeli 25 dni pred  jubilejem (slavijo 6. decembra) z objavami posnetkov iz 25 letne zgodovine. Vsak dan dodajajo posnetke  in z tem sestavljajo na facebuk profili hockey club Moravske Toplice zgodovinski prelet dogodkov. Objave so pri sedanjih in bivših članih naletele na prijeten odziv. V klubu se sedaj sprašujejo ali jim bo  sedanja zdravstvena situacija dopuščala tudi praznično druženje.
(jč)


Foto:  V dvorani OŠ.III v Murski Soboti (vsaj) letos ne bo dvoranskega hokeja