Hokejska poslastica v Lipovcih

No pa smo jo dobili. Hokejsko poslastico kakršno si lahko le želimo. Seveda gre za člansko tekmo med domačimi Lipovci in Triglavani. A ta teden je bilo še precej hokejskega dogajanj in spet so imeli uvodno besedo 14-letniki, kjer so v tekmi  med Lipovci in Triglavom  bili prvi izrazito boljši in  prepričljivo premagali mlade in še dokaj neizkušene vrstnike iz Predanovcev. Tudi v srečanju mladincev Lipovcev in Moravskih Toplic so bili gostje na krilu zelo dobrega Marcela Stanka, ki je dosegel 6 zadetkov izrazito boljši. Še sreča, da je v golu Moravskih Toplic bil vratar Matic Zrim zelo dober v obrambah, sicer bi bilo v njihovi mreži še precej več golov.
Srečanje članic domačih Moravskih Toplic in Lipovcev je ponudilo precej bolj izenačeno srečanje kot je bilo tisto izpred enega tedna. Za Moravske Toplice bi morebitna zmaga dale še nekaj upanja za osvojitev naslova, toda igralke iz najbolj hokejske vasi v Sloveniji so imele svojo računico in z dvema precej srečnima zadetkoma slavile z končnih 1:3. Igralke Lipovcev so tako dokaj hitro od sestave selekcije članic osvojile svoj prvi naslov. Povejmo, da ekipo članic v zadnjem obdobju vodi izkušeni Franc Maučec. Kot rečeno je bila prava poslastica tekma članov Lipovec in Triglava. Glede na stanje v članskih tekmah je to srečanje odločalo o prvaku. Zmagovalec bi pobral vso smetano, neodločen rezultat pa bi pomenil, da o zmagovalcu odloča gol razlika. V vodstvu HK Moravske Toplice so si tega najmanj želeli, saj bi z delitvijo točk njihov klub bil uključen v odločitev o prvaku. A se je zgodilo prav to. Toda kako je prišlo do delitve točk? Po noro dobri, kvalitetni in izenačeni tekmi v kateri so povedli igralci Lipovcev, pa je v prvih minutah drugega polčasa Triglav izenačil in hitro povedel. Kmalu so se vloge zamenjale saj so Lipovci izenačili in povedli z 3:2. Še v tretji četrtini je spet Triglav izenačil  in povedel, dobrih 12 minut pred koncem pa so Lipovci izenačili za končnih 4:4.V srečanju, ki je potekalo v odličnih pogojih za igranje je v prijetnem navijaškem vzdušju sodelovalo več kot 100 gledalcev.
Zaključno dejanje letošnjega prvenstva bo v nedeljo 2.6.2024,  ko bo dopoldan najprej ob 10.00 tekma članov Moravskih Toplic in Triglava Predanovci, zatem pa še tekma mladincev istih ekip. V popoldanskem terminu pa bo ob 16.00 uri srečanje 14-letnikov Triglava in Lipovcev, zatem pa še tekma članic Triglava in Moravskih Toplic z začetkom ob 17.00 uri.

U14
Lipovci : Triglav Predanovci 7:0
Strelci za Lipovce: Alex Cipot 3, Niko Cigan 2 in Hanna Cipot 2.

Mladinci
Moravske Toplice : Lipovci 0:14
Strelci za Lipovce: Alen Maučec 2, Samo Vučko 2, Marcel Stanko 6, Domen Rogan, Luka Rogan 2  in Žiga Štiblar.

Članice
Moravske Toplice : Lipovci 1:3
Strelka za M.Toplice: Danaja Škrilec.
Strelki za Lipovce: Špela Berden 2 in Ana Vegič.

Člani
Lipovci : Triglav Predanovci 4:4
Strelci za Lipovce: Dominik Mesarič, Uroš Stanko in Franc Maučec 2.
Strelci za Triglav: Sanchez Gaston, Domen Dšuban in Tadej Mikola 2.


Foto:Člani Triglava Predanovci med polčasom
(jč)