Jezo znesli nad člani Moravskih Toplic

Minuli hokejski vikend bi moral biti precej drugačen od videnega.  V soboto bi namreč morala biti odigrana prva tekma članov Moravskih Toplic in Lipovcev, pa so jih na prošnjo slednjih prestavili zaradi napovedanega prihoda madžarske reprezentance, ki bi naj v najbolj hokejski vasi v Sloveniji odigrala prijateljsko tekmo z našimi prvaki, ki pa so si te tekme tudi precej želeli, saj se pripravljajo na tekme evropskega pokala. Pa srečanja z Madžari ni bilo, saj so slednji v zadnjem trenutku  gostovanje odpovedali. Z tem pa ni bilo več časa za vrnitev članske tekme z Moravskimi Toplicami v spored. In tako smo v soboto videli zgolj dve tekmi nižjih selekcij, ki pa sta za top starostno skupino bile zelo kvalitetne. Tudi nedeljski spored se je začel  z tekmami nižjih selekcij, ki pa spet niso razočarale. Po tekmi U 16 so se pomerile članice Moravskih Toplic in Triglava.  Čeprav slednjim moramo priznati srčnost v dvoboju so igralke Moravskih Toplic bile enostavno boljše in hitrejše. In ker sta v ekipi tudi izkušeni Petra Dervarič in Tanja Könye je bilo vprašanje o zmagovalkah rešeno že dokaj hitro. Zadnje srečanje minulega vikenda  je bilo člansko srečanje Moravskih Toplic in Lipovcev. Tudi tu je bil zmagovalec znan že pred srečanjem, saj v ekipi Moravskih Toplic ni bilo kar šest igralcev iz prve postavitve. A priznajno – nešportni odnos nekaterih igralcev do kluba je že stalnica v Moravskih Toplicah in žal ni videti rešitve.
Prihajajoči vikend bo hokejsko dogajanje spet potekalo v Lipovcih. Ob 13.30 bo tekma 13-letnikov, ob 15.30 uri bo povratno srečanje članic in ob 17.00 se bodo pomerili člani Lipovcev in Triglava.

Sobota 14.5.2022
U13

Lipovci : Moravske Toplice 1:6

Strelec za Lipovce: Žiga Štiblar.
Strelci za M.Toplice: Maj Domjan 4 in Vita Ošlaj 2.

U16
Lipovci : Moravske Toplice 3.2
Strelci za Lipovce. Živa Štiblar in Luka Makovec 2.
Strelca za M.Toplice: Jože Sambt in Egon Hegeduš.

Nedelja, 15.5.2022
U13

Moravske Toplice : Lipovci 1:4
Strelec za M.Toplice: Mai Domjan.
Strelci za Lipovce: Luka Rogan 2 in Žiga Štiblar 2.

U16
Moravske Toplice : Lipovci 6:7
Strelci za M.Toplice. Lan Gomboc 2, Jože Sambt 2, Egon Hegeduš in Tai Domjan.
Strelci za Lipovce: Marcel Stanko 5, Samo Vučko in Luka Makovec.

Članice
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 11:3
Strelke za M.Toplice: Tanja Könye 2, Danaja Škrilec 2, Petra Dervarič 4 in Ana Vegič 3.
Strelki za Triglav: Daniela Pavalec 2 in Tia Dervarič.

Člani
Moravske Toplice : Lipovci 0:13
Strelci za Lipovce: Boštjan Stanko, Martin Mesarič 5, Gorazd zajc, Blaž Legen, Luka Vegič 2, Boris Cigan, Dominik Mesarič, Abui Baker.


Foto: Srečanje Moravskih Toplic in lipovcev si je ogledalo ogrog 100 gledalcev
(jč)