Kaj več bi bil čudež

Hokejisti Triglava Predanovci so bili v Zeleni dvorani v Puconcih organizator turnirja evropskega pokala kategorije Challenge 1. Pravzaprav je bil naiven vsak, ki je pričakoval, da bodo naši predstavniki dosegli rezultatski presežek, saj so se znašli v družbi klubov, ki prihajajo iz držav z močnimi ligami in odličnimi strokovnimi kadri. Taki klubi namreč tradicionalno pripeljejo z sabo dodatne trenerje, ki snemajo nasprotne ekipe, jih analizirajo in pripravljajo strategijo pred vsako naslednjo tekmo. Vse to pa je za naše hokejske klube skoraj utopija. Domači poznavalci slovenskega hokeja smo bili prepričani, da je že vsak dosežen zadetek eminentnim nasprotnikom velika trofeja in na srečo so naši fantje tekom turnirja dosegli sedem zadetkov. Ob tem smo videli tudi stvari, ki delajo razliko med malimi in velikimi klubi. To je v prvi vrsti hitrost v igri in izredna fizična pripravljenost ekip. Turnir v Puconcih je potekal v zaostrenih epidemioloških razmerah in kot da to ne bi bilo dovolj, je prav zaradi pozitivnega korona testa dan pred turnirjem ostal v karanteni eden od glavnih organizatorjev turnirja Matjaž Potokar.
Tomi Zrinski, vodja ekipe Triglav Predanovci: ”Naš klub je organizacijsko izpeljal odličen turnir. Rezultatsko pa seveda nismo bili kos ekipam, ki prihajajo iz močnih lig in so vajeni težkih tekem. Zdržali smo lahko zgolj en polčas, potem je nasprotnik prevzel pobudo na igrišču. Večina ekip igra zelo hiter hokej, sodniki pa ne zapiskajo tako hitro kot pri nas. Predvsem Škoti igrajo zelo ostro. Razen tega smo se spet preveč ukvarjali z sodniki in jezikali. Je pa res da bi takoj po takem turnirju novega odigrali povsem drugače. Predvsem se ne bi v igri prilagajali nobeni ekipi. Veliki tega ne delajo.”
Je pa v tem času bilo še nekaj evropskih turnirjev. Tisti najvišjega kakovostnega razreda za moške je potekal v turški Alanji in moramo priznati, da z obilico presenečenj. Slavili so namreč igralci ruskega Dinama Elektrostel. Kar drugo mesto pa so osvojili igralci hrvaške Zeline. Verjetno manj od pričakovanega so dosegli igralci avstrijske ekipe Post SV, ki so bili tretji. Toda povejmo, da so pri naših severnih sosedih bili serijski prvaki igralci ekipe Arminen, v zadnji sezoni pa so jih premagali igralci omenjenega kluba, ki pa kljub temu, da so njihovi tekmeci bili v zadnjih letih vedno finalisti tekem na najvišji ravni morajo biti zadovoljni z doseženim.
Na istem prizorišču je potekalo še evropsko tekmovanje za ženske drugega kakovostnega razreda imenovanem Trophy. Najbolj zadovoljne so odhajale z tekmovanja igralke angleškega Buckinghama, ki so slavile pred škotsko ekipo Clydesdalewestern in turško ekipo Gazientep. Ob dokončno odpadlih turnirjih na Nizozemskem, kjer bi morali tekmovati najboljši ženski klubi in njihovi moški kolegi ranga Trophy, je odpadel še turnir kategorije Challenge 2 za moške v norveškem Oslu. Kot zadnja bosta naslednji podaljšani vikend odigrana turnirja kategorije Challenge 1 za ženske v hrvaški Zelini in turnir kategorije Challenge 2 v polskem kraju Rogowo, kamor se bodo podale naše predstavnice, igralke Triglava Predanovci.

Rottweiss (SUI) : Triglav Predanovci (SLO) 8:0

Triglav Predanovci : Rakovnik (CZE) 1:9
Strelec za Triglav: Tadej Mikola.

Triglav Predanovci : Casa Pia Atletico Club (POR) 5:7
Strelci za Triglav: Alan Balaž, Tomaž Panker, Tadej Mikola 2 in Gregor Bukvič.

Inverleith HC (SCO) : Triglav Predanovci 10:0

Triglav Predanovci : Rača (SVK) 1:8
Strelec za Triglav: Nejc Potokar.
(jč)


Foto: ekipa HK Triglav Prdanovci
(vir: facebook zhnts)