Letos brez naših reprezentanc

Poletje je čas, ko tako kot v večini športov potekajo reprezentančni nastopi na najvišjih ravneh. In to tako za nižje selekcije, kot za višje in seveda za moške in ženske. Praksa je taka, da najprej začnejo tisti v nižjih selekcijah, končujejo pa reprezentance z najvišjimi rangi. Letos  na tem seznamu ni slovenskih reprezentanc, saj  so tovrstni nastopi za  našo malo Zvezo enostavno preveliki, priznati pa moramo, da  so nastop v reprezentanci neredko slabo odzivni, saj igralci imajo praviloma premalo dopusta za tak dogodek in ga zato praviloma izpuščajo.
Tudi letos so se reprezentančni nastopi  začeli z tekmami nižjih selekcij. a tokrat so pred njimi igrale reprezentantke na najvišjem nivoju t.i. EuroHockey 5S. Turnir na prelomu junija in julija je potekal na Poljskem, slavile pa so ženske reprezentance Nizozemske, pred Poljsko in Ukrajino. Sledili so reprezentančni nastopi 18-letnikov.Turnir z najboljšimi reprezentancami za fante in dekleta je potekal v nemškem Krefeldu, pri  dekletih pa so v finalu  slavile domačinke po zmagi nad Belgijo z 2:3.  Tudi ženski finale so  igrale iste reprezentance in tudi tu so slavili Nemci z istim  rezultatom Turnirji, ki so bili za razred nižjega rang  so zaf ante potekali v Welsu, za ženske pa v turški Alanjy.
Pri fantih so v Čehi premagali v finalu Italijane z z 4:3, tretje mesto pa je pripadlo Švicarjem, Pri dekletih  pa so slavile Italijanke pred Čehinjami in Litvo. Razen teh turnirjev so potekali še turnirji nižjih kakovostnih rangov.
V konkurenci članov in članic drugega kakovostnega razreda je potekal turnir za moške v irskem Dublinu, za ženske pa v češki Pragi. Ta turnir je trenutno v toku, moškega  pa so dobili domačini Irci, ki so v finalu slavili proti Ukrajincem z 2:5. Tretji so bili Škoti. Končane so tudi tekme v 3. kakovostnem razredu. Pri moških je na Polskem slavila domača reprezentanca pred Hrvati in Gibraltarjem, medtem, ko je pri ženskah slavila reprezentanca Turčije, pred Švico in našimi južnimi sosedi, Hrvati. Kot rečeno pa boto tekme reprezentanc na najvišjem rangu šele prišle. In o njih bomo seveda poročali.
(jč)