Lipovci pokvarili krst igrišča

Vse kaže, da nas letos čaka tako pri člnicah kot tudi pri članih precej izenačeno  prvenstvo z nepredvidljivimi rezultati. A pojdimo po vrsti. V povratnem srečanju 14-letnikov so igralci Lipovec še enkrat visoko slavili nad vrstniki  iz Predanovec. Tudi v konkurenci mladincev so slavili Lipovcio nad Moravskimi Toplicami, predvsem zaradi izrednega Marcela Stanka, kakor tudi zaradi izrazite neučinkovitosti domačinov Moravskih Toplic, ki so zlasti v tretji tretjini imeli obilico strelov na gol nasprotnika a so bili streli brez smodnika. Je pa bilo toliko bolj napeto v konkurenci članic.  Naključje je hotelo, da se je prva uradna tekma na novem igrišču v Tešanovcih odigrala med članicami  Moravskih Toplic in Lipovci.  Ob odličnih pogojih za igranje in ob prijetnem vzdušju je najprej povedla za gostje Ana Vegič z zadetkom v 11.minuti.  Po številnih priložnostih na obeh straneh  je v  27.minuti prednost gostij podvojila Špela Berden, a je veselje bilo kratko, saj je minuto pozneje Tanja Könye prednost zmanjšala za gol.  Takrat še nihče ni vedel, da bo to končni rezultat, saj  so priložnosti bile na obeh straneh. Toda mreže so obmirovale in   že se sedaj lahko veselimo naslednjega srečanja teh nasprotnic saj kaže, da bo letošnje prvenstvo spet precej izenačeno. Enako velja tudi za srečanje članov domačih Lipovec in gostujočega Triglava. V kvalitetnem srečanju  smo namreč videli neodločen rezultat in to klub močni pomladitvi ekipe Lipovcev. Pri slednjih  so namreč v ekipi od zlate generacije ostali le Dominik Mesarič, Gorazd Zajc in Franc Maučec, ki pa je zaradi družinskih obveznosti bil tokrat odsoten, medtem ko je Triglav, ki je ob koncu zadnje sezone bil zelu suveren igral skoraj kompleten. In ob taki razporeditvi moči je najprej za Lipovce zadel  Marcel Stanko. Do zadnjih minut tekme je z dvema zadetkoma Tadeja Mikole imel rezultatsko prednost Triglav, ki je v tem delu srečanja imel tudi več od igre. In ko je že vse kazalo, da bodo točke šle v Predanovce je na robo strelnega polkroga  povratno žogo dobil Samo Vučko in z strelom pod prečnik priigral domačin točko. Srečanje je bilo precej kvalitetno in zelo športno. Morda so več od pričakovanega ponudili domačini, ki so z mlado ekipo bili v rahlo podrejenem položaju a je delitev točk klub temu najbolj pravična.
Vsa hokejska dogajanja  prihajajočega vikenda bodo v nedeljo 24. septembra 2023 v Predanovcih. Zjutraj ob 9.00 uri bo srečanje članov Moravskih Toplic in Triglava, popoldan ob 15.15 bo dvoboj selekcije mladincev Triglava in Moravskih Toplic, zvečer ob 17.00 uri pa bo srečanje članic Triglava in Moravskih Toplic. Zanimivo druženje mladih hokejistov bo v petek v športnem parku v Tešanovcih. V okviru Dneva slovenskega športa vabi HK Moravske Toplice na športno druženje vse mlade tako aktivne igralce kot novince. Druženje se bo začelo ob 16.30 uri.

U14
Lipovci : Triglav Predanovci 15:0
Strelci za Lipovce: Luka Rogan 4, Rogan Domen 4, Niko Cigan, Tim Pivar 2, Blaž Križanič 2, Alex Cipot in Noah Kocet Puhan.

U18
Moravske Toplice : Lipovci 0:8
Strelci za Lipovce: Marcel Stanko 5, Irenej Bojnec, Alen Maučec in Tim Pivar.

Članice
Moravske Toplice : Lipovci 1:2
Strelka za  Moravske Toplice: Tanja Könye.
Strelka za  Lipovce: Ava Vegič in Špela Berden.

Člani
Lipovci : Triglav Predanovci 2:2
Strelca za Lipovce: Marcel Stanko in Samo Vučko.
Strelec za Triglav: Tadej Mikola 2.


Foto: Ekipa članic Moravskih Toplic
(jč)