Lipovci vrnili udarec

Za nami je zanimiv in morda celo presenetljiv hokejski vikend. Za uvodno srečanje selekcij U17 domačih Lipovec in Triglava smo čakali zmago prvih in jo dobili predvsem na krilih zelo razpoloženega Marcela Stanka, ki je zadel kar sedem krat. Medtem pa je v vrstah Triglava  Nejc Andrejek tisti, ki je zadolžen za zadevanje in priznajmo, da mu to dobro uspeva. Tokrat je dosegel štiri zadetke. Nekoliko lažje od pričakovanega so v konkurenci članic slavile Triglavanke. Drugič zapored. A tokrat  je v vrstah Lipovec že bila (še nekoliko poškodovana) Ano Vegič, ki je nenadomestljiva v napadu Lipovcev. A  za bolj napeto končnico smo tokrat pogrešali zadetke Špele Berden. Medtem pa je pri Triglavu ena od tistih, ki nikoli ne razočara Daniela Pavalec Gumilar. Zimzelena igralka je v klubu že več kot 20 let in je lahko vzor mladim kako se je potrebno boriti za barve kluba. Tokrat sta z Zelkojevo prispevali po dva zadetka.
Tekma vikenda je bila zagotovo dvoboj članov Lipovec in Triglava Predanovci. Toliko bolj, ker smo v uvodni tekmi pomladanskega dela videli v srečanju z Moravskimi Toplicami zelo dobro igro tokratnih gostov Triglava,in lahko smo se le spraševali ali jim bodo Lipovci lahko parirali. Toda imeli smo kaj za videti. Predvsem smo v prvi vrsti videli odlično hokejsko predstavo, ki je bila ob odličnih pogojih za igro zelo gledljiva predvsem pa izenačena z številnimi priložnostmi na obeh straneh. Povedli so domačini v 25. minuti, a do  polčasa je Triglav iz kazenskega strela prednost izničil. Tudi v nadaljevanju  sta moštvi bili povsem enakovredni, vse do 47. minute, ko je bil izključen Tomaž Panker,  kar je v vrste Triglava vneslo obilico nepotrebnega razburjenja.  Še preden se je ekipa umirila so izkušeni Lipovci že zadeli za prednost enega zadetka, vsega dve minuti pozneje pa še enkrat in tu je že zelo kazalo na zmago domačinov. Toda Triglav si je priigral še kar nekaj  lepih priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Skratka po videnem bi lahko brez pretiravanja povedali da bi zmaga lahko pripadala katerikoli ekipi in to ne bi bilo nezasluženo. Predvsem pa je to še en opomin Triglavu, da je na igrišču v prvi vrsti Igra in ne nepotrebno besedičenje.
Prihajajoči vikend se bodo že v soboto udarili člani Triglava in Lipovec. Srečanje v Predanovcih se bo začelo ob 18.00 uri. Naslednji dan bodo domačini vseh tekem igralci Moravskih Toplic, a bodo tekme odigrane v Predanovcih. Ob 15.00 se bodo pomerili igralci selekcije U17 Moravske Toplice – Lipovci, ob 16.30 bodo na delu članice in ob 18.00 uri bo še srečanje članov Moravskih Toplic in Lipovcev.

U17
Lipovci : Triglav Predanovci 9:4
Strelci za Lipovce: Marcel Stanko 7, Alen Maučec in Samo Vučko.
Strelec za Triglav: Nejc Andrejek 4.

Članice
Lipovci : Triglav Predanovci 2:4
Strelka za Lipovce: Ana Vegič 2.
Strelki za Triglav: Sanja Zelko 2 in Daniela Gumilar Pavalec 2.

Člani
Lipovci : Triglav Predanovci 3.1
Strelci za Lipovce: Uroš Stanko, Dominik Mesarič in Marcel Stanko.
Strelec za Triglav: Mitja Dšuban.


Foto: Uroš Balažic se je vrnil v vrste Triglava
(jč)