Lipovci zakockali dva gola prednosti

Za hokejska dogajanja minulega vikenda bi lahko rekli, da so bila enostavno nenavadna. Sobotni spored se je začel z zelo kvalitetnim srečanjem 14-letnikov Lipovec in Moravskih Toplic. Za srečanje tega ranga lahko povemo, da je bilo odigrano enostavno odlično srečanje z potezami, ki so navduševale.   Na koncu so slavili igralci Moravskih Toplic, ki so bili spretnejši pred nasprotnikovim golom. Sledila je članska tekma domačih Lipovec in Triglava Predanovci.  Začetek ni obetal nič nenavadnega. Iz minulih let lahko le povemo, da se je čakalo še eno kvalitetno srečanje z večjo verjetnostjo, da zmagajo hokejisti Lipovcev. In v takem toku se je srečanje začelo.  Domačini so po zadetko M.Mesariča v 11. minuti in U. Stanka v 26. minuti povedli z visoko prednostjo in zdelo se je da so se z tem sprijaznili tudi igralci Triglava. Toda drugi polčas je stvari dodobra obrnil na glavo.  Triglavani so z dvema zadetkoma Tadeja Mikole iz kratkih kotov prednost nasprotnika izničili in srečanje je dobilo drugačen tekmovalni naboj. Igralci Lipovec ki v domačem prvenstvu niso vajeni izgubljati so se iz minuto v minuto bolj ukvarjali z sodnikoma in v zadnjih desetih minutah dobili tri zelene kartone (dve minuti izključitve) in dva rumena kartona (vsaj pet minut izključitve). To je rezultiralo z zadetkom Triglava v 58. minuti, ko je zadel za končnih 2:3 Davorin Škrilec.
Nedeljske tekme pa niso bile za hokejske sladokusce.Najprej so igralci selekcije U14 Moravskih Toplic in Lipovec odigrali zgolj prijateljsko tekmo, saj ke bilo prvih premalo za uraden dvoboj, zatem pa so se 17-letniki Lipovcev z visokih 15:0 znesli nad vrstniki  Triglava, ki so na začetku srečanja imeli vsaj pet čistih priložnosti za zadetek, pa so zaradi neizkošenosti streli končali v nogah domačega vratarja. Zatem je sledilo še eno razočaranje. Čakalo se je na prvo uradno srečanje članic Lipovec v srečanju z igralkami Triglava. Pa ni bilo nič od tega. Igralk slednjih je bilo premalo za uradno tekmo in tako so  članice Lipovcev premierno tekmo dobile brez boja. Škoda, saj se je v prijetnem vzdušju zbralo precej gledalce.  Prihajajoči vikend ne bo tekem saj so na ZHNTS ta vikend organizirali hokejsko izobraževanje, tudi z praktičnim delom. Dvodnevno dogajanje bo potekalo v Lipovcih.

sobota:
U14
Lipovci : Moravske Toplice 1:2.
Strelec za Lipovce: T.Pivar.
Strelca za M.Toplice: M.Domjan in V.Ošlaj.

člani
Lipovci : Triglav Predanovci 2:3
Strelca za Lipovce: M.Mesarič in U.Stanko.
Strelca za Triglav: T.Mikola 2 in D.Škrilec.

nedelja:
U14
Moravske Toplice : Lipovci 0:3 b.b.
Zaradi premajhnega števila igralcev M.Toplic registrirana 0:3

U17
Lipovci : Triglav Predanovci 15:0
Strelci za Lipovce: M.Stanko 5, A.Maučec 4, S.Vučko 4, Š.Berden in A.Baler.

Članice
Lipovci : Triglav Predanovci 3:0 b.b.
Zaradi premajhnega števila igralk Triglava, tekma registrirana z 3:0 za Lipovce. To je bila prva tekma članic Lipovcev v zgodovini kluba.
(jč)


Foto: članice Lipovec.