Moravske Toplice osvojile turnir ”Fosor” v Budimpešti
V športni dvorani gimnazije Szent Laslo v Budimpešti je bil odigran mednarodni turnir za pokal ”Fosor” za članice. V prvi izvedbi so sodelovali klubi iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije. V sklopu priprav na tekme evropskega pokala so slovenske barve branile članice Moravskih Toplic, ki so na turnir odpotovale z velikimi pričakovanji. In niso razočarale. Igrale so suvereno, zlasti v obrambi, saj so prejele vsega en zadetek, v napadu pa bo še potrebno nekaj postoriti.
Že v prvi tekmi, ki se je končala z 0:0 so igralke Moravskih Toplic bile popoln gospodar na igrišču. O premoči govori dejstvo, da je vratarka Mojca Mutvar imela le en kontakt z žogico. A v napadu smo več kot dvajset krat zadeli vratarko ali okvir gola. Povejmo, da se bo prav ta ekipa udeležila turnirja za evropski pokal v Murski Soboti, Madžarke pa bodo zamenjale finsko kipo ABC Team. Premoč naših deklet je bila izrazita tudi v drugem srečanju, v katerem v obrambi Neja Dragojlovič in Lara Črnko nista nasprotnicam dopuščale nobenih možnosti za zadetek. A spet smo bili šibki v zadevanju. Dvoboj z ekipo AHC lahko brez pretiravanja razglasimo za najbolj gledljivo srečanje na turnirju.
Odlične Madžarke so bile najtrše nasprotnice našim na turnirju, toda vse prej kot zmaga naših deklet bi billa nepravična. Zadnje srečanje naših deklet je bil dvoboj z starimi znankami iz Zagreba, z ekipo Trešnjevke. Podobno kot na turnirju v Zelini pred dobrim mesecem dni so igralke Moravskih Toplic slavile z 7:0 in se zelo razveselile skupne zmage na turnirju.
Prihajajočo nedeljo bo tretji turnir domačega prvenstva v dvorani osnovne šole 3 v Murski Soboti z uvodnim srečanjem mladincev Lipovec in Moravskih Toplic ob 10.00 uri. Zatem bo srečanje 14 letnikov in ob 11.30 uri še en dvoboj mladincev. Ob 12.30 uri pa se bodo pomerile članice Moravskih Toplic in Triglava. Sledilo bo srečanje članov obeh ekip Triglava, zatem pa bo še en dvoboj članov v katerem se pomerita ekipe Lipovcev in Moravskih Toplic 1. Drugo srečanje članic bo ob 15.30 uri, na sceni pa bodo hokejistke Lipovcev in Moravskih Toplic. Temu srečanju bosta sledila še dva dvoboja članov. Najprej med drugo ekipo Triglava in Lipovci ob 16.30 uri, ter za konec dvoboj med drugo ekipo Moravskih Toplic in prvo ekipo Triglava. Zanimivo bo, saj si ekipe iščejo čim boljše položaje za polfinalne dvoboje.

Szent Laslo : Moravske Toplice 0:0

Moravske Toplice : Fosor 1:0
Strelka za M.Toplice: Ajša Kuzma.

AHC : Moravske Toplice 1:2
strelki za M.Toplice: Lara Črnko in Nuša Rantaša.

Moravske Toplice : Trešnjevka 7:0
Strelke za M.Toplice: Danaja Škrilec, Lara Črnko 3, Ajša Kuzma in Tanja Könye 2.


Foto: Neja Dragojlovič, HK Moravske Toplice, je vladar svojega obrambnega prostora.
(jč)