Moravske Toplice spet na turnirju v Grazu

Tradicionalni dvodnevni turnir v dvoranskem hokeju v Grazu ima že dolgo brado. Letos je bila 38. izvedba in več kot desetletje se ga udeležujejo tudi hokejisti Moravskih Toplic z obema članskima selekcijama. Naj spomnimo, da so prav na tem turnirju dvakrat slavile naše igralke, enkrat pa so osvojile tretje mesto. Živi je spomin na finale z hrvaško Mladostjo, ko so ob polčasu igralke Moravskih Toplic zaostajale za dva gola in na koncu slavile za gol. In temu dosežku so bile naše igralke blizu tudi letos.  če… če ne bi  bilo že od prve tekme vidno da prvak mora biti avstrijska ekipa. Praviloma se  ni pametno ukvarjati z sodniki a letošnje sojenje   je bilo res v izrazito škodo Moravskih Toplic. In ob vsem tem je bil izplen naših deklet po dve zmagi, remija in poraza, kar je zadostovalo za peto mesto. A v klubu zaradi tega ni bilo pretirane jeze, saj je bil to sploh prvi kontakt igralk z žogico v dvorani v tej sezoni in so posledično šli na turnir brez velikih pričakovanj.  Po koncu turnirja pa je bila ocena za videno zelo dobra, saj so igralke prikazale zelo dopadljivo, dinamično in hitro igro. Dodana vrednost ekipe je vrnitev Melanie Smodiš, ki je bila v obrambi zelo suverena, prijetno pa ste presenetili tudi obe novinki v članski vrsti Vita Ošlaj in Lena Kozic, ki sta prvič oblekli članski dres.Skratka, po videnem smo lahko z prikazanim zadovoljni, škoda pa je le,  da se število zmag ni ustavilo na višji številki. Igralke so si to zaslužile.
Na turnirju je sodelovala tudi članska ekipa Moravskih Toplic. V primerjavi z lanskimi rezultati je bil tudi pri njih  viden napredek, saj so praktično vse tekme bile odigrane v enakovrednem tempu. Toda dokler v Moravskih Toplicah ne bodo imeli vsaj malo več učinkovitosti v napadu, se na kontu ne bodo nabirale točke. Ne zadeva se ne iz kratkih kotov, ne iz kazenskih strelov niti iz lepih priložnosti. Zato se je  izplen ustavil pri enem neodločenem rezultatu in končni uvrstitvi na repu razpredelnice z 10. mestom.
Turnir v Grazu je vedno nekaj posebnega. Pa ne le zaradi dolge tradicije, ampak zato, ker se na tem turnirju lepo vidi kaj hokej pomeni Avstrijcem. Dvorana je v nedeljo polna gledalcev in tukaj dobiš odgovor zakaj so oni v dvoranskem hokeju svetovna velesila. V hokeju enostavno uživajo, ekipe vključujejo mlade in jih spodbujajo, na tekme prihajajo cele družine in neredko vidiš na tribuni mamo, ki ima na prsih otroka, čez nekaj minut pa se že podi za hokejsko žogico. Pogledi na hokej, ki so za nas povsem neka druga dimenzija.
(jč)


Foto: igralke Moravskih Toplic