Moravske Toplice vrnile udarec, Triglav blestel pri članih

Da v slovenskem hokeju na travi stvari lahko potekajo zelo lepo, brez zapletov in z odličnim hokejem je pokazal drugi tekmovalni dan. Gledalci so lahko uživali ob dobri organizaciji in kvalitetnih srečanjih, ki so potekala brez vsakršnih spodrsljajev. Celo nad sojenjem ni bilo omembevrednih pripomb.
Tudi tokrat je za najmlajše poskrbel Andrej Grah, ki jih po predhodni motivaciji zatem najmlajše popelje v tekmo z srčnim bojem in simpatičnimi izjavami. V selekciji U14 so se igralci Lipovec maščevali nasprotnikom iz Moravskih Toplic, ki so sicer šli v srečanje zelo nepopolni, a tokrat brez prave volje za uspeh. Med 17-letniki so se najprej morali igralci Moravskih Toplic zelo potruditi, da so v izdihljajih tekme prišli do zadetka z katerim so prišli do zgolj točke. Kmalu zatem pa so Lipovci po pričakovanju bili boljši od Triglava z zasluženih 6:1. V športni dvorani Osnovne šole 3 smo tokrat videli dve srečanji članic. Najprej so igralke Moravskih Toplic z zelo lepo igro prišle do zaslužene zmage nad ekipo članic Lipovec z 3:0, zatem pa so lažje od pričakovanega slavile zmago nad Lipovci tudi igralke Triglava. V srečanju ki ni bilo na posebno visoki kakovostni ravni so bolj kot Triglavanke presenetile, igralke Lipovec razočarale. Enostavno se je od njih po prvi tekmi proti istim nasprotnicam pričakovalo več. Tako so po dveh tekmovalnih dneh na vrhu tabele članice Triglava a z tekmo več. Tudi v konkurenci članov smo ta vikend videli dve srečanji. Najprej so igralci Triglava 1, ki je močnejša ekipa od druge ekipe, presenetljivo lahko premagali Lipovce. Pri slednjih resda tokrat ni bilo Martina Mesariča, a priznajmo, da je Triglav tokrat igral tako dobro in tako hitro, da bi verjetno tudi prisotnost omenjenega igralca bila premalo za uspeh. Če smo povsem iskreni so tehnično izvrstni igralci Lipovec (vsaj tisti, ki so vrsto let bili nosilci igre) v letih, ko vse težje parirajo bistveno mlajšim igralcem Triglava. A priznajmo – to je povsem normalno in vsem tem fantom se za rezultatske dosežke lahko le priklonimo. V drugem srečanju med drugo ekipo Triglava in Moravskimi Toplicami je bilo v zraku vprašanje če lahko slednji še enkrat ponovijo igro kakršno so prikazali v prvem srečanju proti Lipovcem. In kazalo je že tako. Prve minute so bile povsem po taktih igralcev v rdečih dresih, ki so kaj hitro povedli za dva gola. Toda tu se je ustavilo. Po več neizkoriščenih priložnostih je Triglav najprej prednost znižal na gol, zatem pa poravnal izzid. V nadaljevanju so vajeti spet prevzeli igralci Moravskih Toplic in do konca zadeli še tri krat. Tokraj so varovanci Boštjana Puhana bili šibki predvsem pri izkoriščanju kratkih kotov, saj so iz šestih poizkusov dosegli le en gol.
Prihajajoči vikend ni hokejskih tekem. Zato pa bota oba naslednja ponudila obilici hokejskih užitkov, pri čemer bo zadnji, finalni turnir 29. januarja že finalni.

U14
Lipovci : Moravske Toplice 4:0
Strelca za Lipovce. Irenej Bojnec 2 in Žiga Štiblar 2.

U17
Triglav Predanovci – Moravske Toplice 1:1
Strelec za Triglav: Primož Sukič.
Strelec za M.Toplice: Tai Domjan.

Triglav Predanovci : Lipovci 1:6
Strelec za Triglav. Eva Bokan.
Strelci za Lipovce: Marcel Stanko 3, Alen Maučec, Žiga Štiblar in Samo Vučko.

Članice
Lipovci : Moravske Toplice 0:3
Strelke za M.Toplice: Maja Ošlaj, Nuša Rantaša in Vita Ošlaj.

Lipovci : Triglav Predanovci 0:4
strelki za Triglav: Daniela Gumilar pavalec 3 in Sanja Zelko.

Člani
Triglav Predanovci 2 : Lipovci 8:2
Strelci za Triglav: Nejc Potokar 3, Tadej Mikola 2 Davorin Škrilec, Domen Dšuban in Alen Balaž
Strelca za Lipovce: Blaž Berden in Boštjan Pavlinjek.

Triglav Predanovci 1 : Moravske Toplice 2:5
Strelca za Triglav: Tomi Zrinski in Andrej Grah.
Strelca za M.Toplice: Peter Fras 3 in Julien Panker 2.
(jč)


Foto: članice Triglava so trenutno na vrhu lestvice.