Moravskim Toplicam tudi v drugo ni uspelo

Za nami je še en hokejski tekmovalni dan. Kot je že praksa se je dogajanje začelo z tekmami nižjih selekcij. Tokrat sta se za uvod pomerili mladinski ekipi Lipovcev in Moravskih Toplic. Čeprav so prvi bili v srečanju izraziti favoriti moramo Moravskih Toplicam zameriti mlahav pristop in premalo želje za uspeh. V tolažbo jim ne more biti niti dejstvo, da je v ekipi vsaj polovica igralk.
Precej negotovosti je bilo pred srečanjem članic Lipovcev in Moravskih Toplic. Prve so dobile vse tri točke v prvem srečanju, tako da si Moravske Toplice niso smele privoščiti poraza z čemer bi nasprotnice pobegnile za lestvici na plus šest točk. In začelo se je po željah gostij. Za vodstvo je iz pol priložnosti zadela mlada in zelo obetavna Vita Ošlaj. A pred polčasom so igralke Lipovec prednost izničile, šest minut pred koncem pa je rezultatsko prednost Lipovcem z strelom iz mrtvega kota prinesla Ana Vegič. Vse je kazalo na drugi poraz Moravskih Toplic, ki niso zadele iz nobenega od sedmih kratkih kotov. Minuto pred koncem pa je za končnih 2:2 vseeno  uspelo Lari Črnko. V povprečnem srečanju je  delitev točk najbolj pravična.
Tudi v konkurenci članov je bilo pred srečanjem domačega Triglava in Lipovec precej napetosti. Potem ko se je prvo srečanje končalo brez zmagovalca, si noben klub ni želel prepustiti vse tri točke nasprotniku. V srečanje so bolje vstopili domačini za katere je zadel Nejc Potokar. To je bil edini zadetek v prvem delu v katerem sta bili ekipi  zelo enakovredni. Tudi v drugem delu nobena ekipa ni izstopala v igri. Toda spretnejši v napadu so bili gostje, za katere je v 33. minuti zadel mladinec Marcel Stanko. Vsega dve minuti za njim je  prednost Lipovcem prinesel Luka Vegič  kar se je pozneje pokazalo kot končni rezultat.  Obe ekipi sta v srečanju bili zelo  nenatančni pri kratkih kotih, saj sta skupno zgrešili več kot deset teh elementov v igri.
Prihodnjo nedeljo bo dvojni program.V soboto se bodo najprej pomerili mladinci Triglava in Moravskih Toplic. Srečanje v Predanovcih bo ob 11.00 uri. V popoldanskem srečanju pa bo še dvoboj članov istih ekip. Začetek srečanja bo ob 15.30 uri. Nedelja pa bo posvečena mednarodnemu hokeju. Reprezentanci Slovenije in Madžarske se bodo udarile z selekcijama U21 in članic.

Mladinci
Lipovci : Moravske Toplice 12:0
Strelci za Lipovce: Alen Maučec 5, Marcel Stanko 4, Samo Vučko 2 in Žiga Štiblar.

Članice
Lipovci : Moravske Toplice 2:2
Strelki za Lipovce:Maja Legen in Ana Vegič.
strelki za Lipovce: Vita Ošlaj in Lara Črnko.

Člani
Triglav Predanovci : Lipovci 1:2
Strelec za Triglav: Nejc Potokar.
Strelca za Lipovce: Alen Maučec in Luka Vegič.
(jč)