Na hokejskih igriščih nič novega

Tokratni paket hokejskih dogajanj ni prinesel ne presežkov, ne presenečenj, na delu pa smo videli selekcije kadetov, članic in članov.
Pri prvih smo najprej videli suvereno zmago Moravskih Toplic nad ekipo Triglava in kvalitetno srečanje med vrstniki Lipovec in Moravskih Toplic. Zmago so si predvsem po boljši igri v zadnjem delu srečanja priigrali naraščajniki Lipovec. Obe ekipi imata nekaj obetavnih kadetov, ki bi v prihodnje lahko veliko dali slovenskemu hokeju na travi. V srečanju članic smo pričakovali dve suvereni zmagi Moravskih Toplic in res smo jih videli. Bistveno mlajša ekipa Moravskih Toplic je v zadnjem letu precej napredovala, nasprotnicam iz Predanovec pa gre zahvala, da so se zbrale in so dostojno zastopale barve kluba. Tokrat ni bilo velikih pričakovanj niti v tekmah članov, kjer so igralci Moravskih Toplic imeli za nasprotnika najprej ekipo Lipovcev, zatem pa še Triglava. Iskreno rečeno smo pričakovali precej bolj izenačeni tekmi, pa so nas igralci Moravskih Toplic dvakrat razočarali. Opravičilo ni niti dejstvo, da so na obeh tekmah manjkali po trije glavni igralci. A tega smo že vajeni, saj ekipa v kompletni zasedbi ni igrala že tri leta. Pri igralcih ni izražena želja po zmagal, ni jeze po porazu in na tekmah imamo občutek da igra vsak zase. Preveč je preigravanja, ni iskanja praznega prostora in ni zaključkov napadov. In če že pride do kratkega kora se zgodi to, kar se je zgodilo to jesen, da iz več kot desetih kratkih kotov niso niti enkrat sprožili strela na gol. Na srečo se je ekipi letos pridružilo več mladih igralcev in le upamo lahko, da bodo dodana vrednost kluba.
S tem se je sezona tekmovanj na prostem končala. kaj hitro bodo klubi šli v telovadnice, nekateri klubi pa že imajo dogovorjene prijateljske dvoranske turnirje.

U16:
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 10:0
Strelci za M.Toplice: Lan Gomboc 5, Ema Vöröš, Barbara Sambt 2, Vita Ošlaj in Tai Domjan

Lipovci : Moravske Toplice 8:3
Strelci za Lipovce: Luka Makovec 3, Špela Berden, Marcel Stanko 2, Alen Maučec in Samo Vučko.
Strelci za M.Toplice: Vito Vitez, Vita Ošlaj in Lan Gomboc.

Članice:
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 10:1
Strelke za M.Toplice: Ana Vegič 3, Maja Ošlaj 3, Ema Vöröš 3 in Maja Legen.

Triglav Predanovci : Moravske Toplice 2:7
Strelki za Triglav: Daniela Pavalec in Sandra Gumilar.
Strelke za  M.Toplice: Ana Vegič, Ajša Kuzma 3 in Ema Vöröš 3.

Člani:
Lipovci : Moravske Toplice 11:1
Strelci za Lipovce: Uroš Stanko 3, Boštjan Stamko 2, Robert Mesarič, Franc Maučec, Luka Vegič, Martin Mesarič, Dominik Mesarič in Marcel Stanko.
Strelec za M.Toplice: Peter Fras.


Foto: posnetek s tekme članov Triglava in Moravskih Toplic
(jč)