Ničla Moravskih Toplic

Minuli tekmovalni dan so zaznamovala srečanja med ekipama Moravskih Toplic in Lipovec. Zaradi znanih razlogov smo srečanja spremljali v športnem parku v Lipovcih, kjer naj bi  se v prijetnem vzdušju in ob odličnih pogojih za igro najprej pomerili igralci omenjenih ekip selekcije U14. Toda že drugič zapored so imeli domačini  težave z sestavo ekipe in tako so srečanje dobili igralci Lipovec z 0:3 b.b. Srečanje 17-letnikov so dobili prav tako  igralci Lipovec, ki so na krilih Marcela Stanka diktirali tempo igri in povsem zasluženo slavili.  Zatem pa smo videli prvi dvoboj nove članske ekipe Lipovec in Moravskih Toplic. Pred srečanjem je bilo precej negotovosti o tem koga postaviti v vlogo favorita. Pri Moravskih Toplicah se navajajo na igro brez Petre Dervarič, ki je mnogo let bila motor ekipe in obvladovala sredino igrišča in pripravljala zadetke. Ker omenjene zaradi bolezni ni bilo v ekipi  in ker je tudi Maja Ošlaj igrala z zlomljenim prstom, Nuša Rantaša pa z poškodovanim gležnjem so se slutnje vse bolj nagibale v prid Lipovec. In tako se je tudi začelo. Že po nekaj sekundah igre je vratarka Moravskih Toplic Pia Puhan morala prvič po žogo v gol. Preden so se igralke Moravskih Toplic pobrale, je Špela Berden zadela za prednost dveh zadetkov. Ajša Kučan je v  16. minuti  Moravske Toplice vrnila med žive, a je vse upe za uspeh slednjih pokopala Špela Berden z svojim drugim zadetkom.  Sicer je srečanje v drugem delu bilo dokaj izenačeno, a v Moravskih Toplicah trenutno ni igralke, ki bi z lahko zadevala.
Zadnje srečanje dneva je bil dvoboj članskih selekcij omenjenih ekip. Večina prisotnih je pričakovala suvereno zmago Lipovcev. In tako je obetal tudi uvod v srečanje. Lipovci so namreč predo Alena Maučeca povedli že v 3. minuti zatem pa prednost podvojili v 6. minuti z zadetkom Dominika Mesariča in kazalo je, da se na srečanju nima več zgoditi kaj presenetljivega. Pa ni bilo tako. Igralci Moravskih Toplic so se razigrali in postajali vedno bolj nevarni. Ob prednosti Lipovec za tri gole je prednost zmanjšal Peter Fras, ki je zadel iz kratkega kota. Do konca smo videli zelo izenačen in kvaliteten dvoboj v katerem igralci Moravskih Toplic ob dveh zadetih vratnicah niso   bili sposobni iz lepih priložnosti premagati nasprotnega vratarja, medtem ko je to uspelo ekipi Lipovcev, ki so v 56. minuti z drugim zadetkom Alena Maučeca postavili končni izid 1:4. Priznati moramo, da smo v Lipovcih videli kvalitetno srečanje in dejstvo je da se pozna vrnitev Boštjana Puhana na klop Moravskih Toplic.
Prihajajoči vikend bo hokejsko dogajanje imelo svojo pomembnost v športnem parku v Predanovcih. V nedeljo ob 14.15 se bodo najprej pomerili 17-letniki Triglava Predanovci in Lipovci, ob 15.30 bo dvoboj članic teh ekip in za konec še članska tekma v kateri se bodo igralci  Lipovec poskušali maščevati domačinom za poraz v prvem kolu.

U14
Moravske Toplice : Lipovci 0:3 b.b.

U17
Moravske Toplice : Lipovci 5:9
Strelci za M.Toplice: Matic Zrim, Vito Vitez, Maja Ošlaj, Tai Domjan in Egon Hegeduš.
Strelci Lipovce: Samo Vučko 2, Špela Berden, Marcel Stanko 3,  Žiga Štiblar, Irenej Bojnec in Alen Maučec.

Članice
Moravske toplice : Lipovci 1:3
Strelka za M.Toplice: Ajša Kuzma.
Strelki za Lipovce: Živa Štiblar in Špela Berden 2.

Člani
Moravske Toplice : Lipovci 1:4
Strelec za M.Toplice: Peter Fras.
Strelci za Lipovce: Alen Maučec 2, Robert Mesarič in Dominik Mesarič
(jč)