Oba kluba zadovoljna z letošnjega evropskega pokala

Od konca tekem evropskega klub je minilo že kar nekaj časa. A številna dogajanja po tem tekmovanju niso dovolila, da bi oba tabora podala svoje mnenje in oceno videnega. Spomnimo: lanski prvaki Lipovci so igrali evropski turnir pri naših južnih sosedih v Zelini in po uvodnih treh porazih v skupinskem delu, v tekmi  za obstanek premagali Litovske prvake in z tem obdržali  status C1  evroligaša. Toda v tem rangu tekmovanja bo drugo leto tekmovala ekipa Triglava, ki je letošnji prvak. Lani drugouvrščeni Triglav Predanovci pa je tekme evropskega pokala kategorije C2 odigral v evropskem delu Turčije in turnir končal z dvema zmagama in dvema porazoma.
Franc Maučec, Lipovci: ”Ekipa je načrt izpolnila. Naša želja je bila ostati v skupini in to se je zgodilo. Glede na  ekipe z katerimi smo igrali morda celo lahko povemo, da smo prijetno presenetili. Kvaliteta hokeja je namreč v C1 že neverjetno dobra. Ekipe so strašljivo dobro fizično pripravljene.  Spet smo se srečali z portugalsko Lousado, ki dela zelo kvalitetno. Ekipa je eksplozivna, starostno zelo izenačena, predvsem pa zelo tehnično podkovana. Turnir je bil odlično izpeljan. Sicer pa Hrvati taka tekmovanja vedno dobro organizirajo. Njihova domača ekipa več nima uvoženih igralcev, so se pa domov vrnili  njihovi bivši igralci.  Ekipo so oplemenitili z več mladimi igralci iz nižjih selekcij in tako so naredili odlično zasedbo. Kljub temu, da smo mi ostali v tem kakovostnem razredu bo naslednje leto Slovenijo v tem rangu zastopala ekipa Triglava, ki je letošnji prvak.”
Tomi Zrinski, Triglav Predanovci: ”Kot ekipa smop naredili dobro delo.Ne  moremo pa mimo tega, da ne bi žalovali za prvo tekmo z madžarskim Epitökom. Enostavno nas je zmanjkalo. Mi pa smo računali na to, da bomo to tekmo dobili. Ob polčasu smo še vedno imeli 1:1, v nadaljevanju pa nismo mogli zadeti v polno. Zatem je vse šlo po načrtih. Turki so igrali solidno a niso izstopali. Na koncu so celo imeli težave z Madžari. Sicer pa so oboji napredovali. Turki so še enkrat pripravili dober turnir. Povedati moram, da sedaj delajo ogromno igrišč po državi in v kraju kjer smo igrali sploh ni kluba. Z hokejem imajo velike načrte. V Turčiji smo bili v času volitev in to se je čutilo tudi na igrišču. Nenavadno je bilo, da sta oba kandidata za predsednika države imela ob semaforju svojo sliko. Za drugo leto se še ne ve točno kako bodo razporejene ekipe. Vse je odvisno od tega če se bodo vrnili klubi iz Rusije in Belorusije. V tem primeru bi mi naslednje leto igrali v C2, Lipovci pa bi bili v C3. O tem bodo na EHF odločali 1. 8. 2023.”
(jč)