Odlični hokej v Predanovcih

V naših prispevkih v želji po hokejskem napredku več krat pokritiziramo kakšna dejanja in tudi hokejsko igro. A tokrata se moramo posipati z pepelom in priznati, da smo po dolgem času videli tekmo, ki je najboljša reklama za hokej na travi. V športnem parku v Predanovcih sta se namreč pomerili ekipi domačega Triglava in Lipovcev in prikazali za naše razmere pravo hokejsko poslastico. Čeprav v prvem polčasu nismo videli zadetkov je bila igra zelo dinamična in polna priložnosti. Triglav je imel po malem cel prvi polčas rahlo premoč in le-to kronal z dobljenim kazenskim strelom, katerega pa Nejc Potokar ni izkoristil. In potem smo se prvič začeli spraševati če igralci Lipovcev tega ne bodo kaznovali. A tudi v drugem polčasu se je dobra igra nadaljevala. Tokrat je igra bila povsem enakopravna in ob koncu tretje tretjine smo še vedno bili brez zadetka. V prvi minuti zadnje četrtine pa je odlični Robert Mesarič dosojeni kratki kot spremenil v zadetek.Temu je šest minut pozneje sledil še zadetek mlajšega od bratov Mesarič, Dominika, kar pa je dokončno določilo zmagovalca. Tekmo sta v dobrih razmerah za igro zelo solidno odpiskala mladi Gjergjek in zimzeleni Gostonj.
Za tekmo, ki je bila odigrana naslednji dan med Moravskimi Toplicami in Lipovci nihče ni pričakoval čudeža v obliki izenačenega dvoboja ali celo zmage prvih. Za povrh so igralci Moravskih Toplic bili spet zdesetkani, kar je že njihova navada. In kot da to ne bi bilo dovolj se je že v 4. minuti poškodoval eden od izkušenejših igralcev v ekipi Emil Hari. A kljub temu je ekipa po prvi četrtini zaostajala le za gol, ob polčasu pa za tri. V nadaljevanju so Lipovci bili izrazito boljši, Moravske Toplice pa si z izjemo lepe priložnosti Petra Frasa niso priigrali čistih priložnosti za zadetek. Žal se je tekma začela z zamudo, saj smo spet imeli težave z prihodom sodnikov.
Prihajajoči vikend bo konec prvenstvenih aktivnosti. Najprej bo po testiranju na korona virus v Predanovcih ob 16.00 uri tekma članic Moravskih Toplic in Triglava, zatem pa srečanje članov istih ekip. V nedeljo pa bo najprej ob 16.00 povratno srečanje članic Moravskih Toplic in Triglava zatem pa ob 17.30 še tekma članov Lipovec in Moravskih Toplic.

Triglav Predanovci : Lipovci 0:2 (0:0)
Strelca za Lipovce: R. Mesarič in D. Mesarič

Lipovci : Moravske Toplice 10:0 (3:0)
Strelci za Lipovce: Legen, A. Maučec, U. Stanko 2, B. Stanko 4, F. Maučec in M. Mesarič
(jč)


Foto: Uroš Stanko, HK Lipovci