Ostal le še finalni turnir

Kot je že tradicija je prvi ali pa drugi vikend v februarju rezerviran za finalni turnir v dvoranskem hokeju. In tako bo tudi prihajajoči vikend, ko bo v športni dvorani osnovne šole 3 v Murski Soboti zaklučni turnir, ki bo dal najboljše v sezoni 20023/24.  Ker se je letos v dvoranskem prvenstvo prijavilo v konkurenci članov pet ekip se bo dogajanje začelo z  polfinalnimi tekmami te selekcije. Ob 10.00 uri se bosta  najprej za prvo vozovnico za finale pomerili obe ekipi Triglava, zatem pa bo verjetno bolj izenačeno srečanje med Lipovci in starejšo ekipo Moravskih Toplic. Ob morebitnem uspehu slednjih, bi to bil njihov sploh prvi finanle v dvoranskem hokeju.
Po polfinalnih srečanjih bo najprej finale selekcije U14 ned ekipama Lipovcev in Triglava. Tej tekmi bo sledilo hokejsko druženje najmlajših, ki tudi letoos niso tekmovali ampak je selekcija U10 imela hokejske igre in druženja na tematiko hokeja. Ob 14.00  bo naslednji finale. Dobili bomo najboljšo mladinsko ekipo, nasproti Lipovcem pa bo stala ekipa Moravskih Toplic. Oba poraženca v polfinalu si bosta rane celilla v tekmi za 3.mesto z začetkom ob 15.00 uri. Sledil bo ženski finale z začetkom ob 16.00 uri in za konec še moški finale uro pozneje. Svečana razglasitev rezultatov in najboljših strelcev  je najavljena za 18.00 uro. Z zadnjo tekmo pa še ne bo konca dvoranskega hokeja. Tako Moravske Toplice v konkurenci članic kot Triglav v konkurenci članov čakajo še nastopi v evropskih pokalih. V sklopu priprav na to tekmovanje bo ekipa Moravskih Toplic že v sredo šla v hrvaško Zelino na prijateljsko srečanje. Tekma je dobrodošla obema ekipama, saj se tudi Hrvatice pripravljajo za evropski pokal, le da razred višje. Želja pa je še eno srečanje z močno ekipo Mladosti. Srečanje še ni dogovorjeno so pa v HK Moravske Toplice v kontaktih z omenjenim klubom.
Na nivoju evropskega hokeja pa se z prihodnjim vikendom začnejo tudi evropska dvoranska reprezentanč tekmovanja, ki pa bodo letos potekala brez naših reprezentanc.


Foto: Nejc Potokar, HK Triglav Predanovci 1
(jč)