Po daljšem času spremembe na vrhu: Moravske Toplice in Triglav Predanovci

Minuli vikend je ponudil dvojni program hokejskih tekem. Udarili so se tako pri članih kot članicah kjer je bilo še odprto vprašanje o tem kdo bo prvak, medtem ko so edino tekme selekcije U17 bile prestižnega značaja, saj so mladi igralci iz Lipovcev že prej bili zmagovalci pred Moravskimi Toplicami in Triglavom. V tej selekciji je bil izstopajoči strelec Marcel Stanko iz hokejskega kluba Lipovci.
Precej vznemirljivosti je bilo v konkurenci članic. Potem ko so igralke iz Moravskih Toplic dobile nekaj točk iz jesenskega dela za zeleno mizo in potem ko so jih v soboto premagale konkurentke iz Lipovec je bila edina možnost da osvojijo naslov prvakinj Lipovčarke ta, da ekipa Moravskih Toplic ne bi prišla na tekmo, kar bi članicam Lipovcev prineslo zmago z 3:0, igralkam Moravskih Toplic pa bi bila kazensko odvzeta točka. No, do tega ni prišlo in sicer zelo oslabljena ekipa Moravskih Toplic je odborbala  tekmo, ki je bila precej dopadljiva. Končnih 2;2 je pomenilo da so prvakinje igralke Moravskih Toplic in da je bila prva strelka prvenstva Danaja Škrilec iz Moravskih Toplic, ki je zadela tudi na zadnji tekmi prvenstva.
Še eno negotovost smo doživeli v konkurenci članov. Kot je bilo že večkrat povedano sta tako Triglav kot Lipovci pred zadnjima tekmama bila na enakem točkovnem kontu, le da so Triglavani bili izrazito boljši v razmerju danih in dobljenih golov. Že prva tekma med Lipovci in Moravskimi Toplicami, ki se je končala z 2:0 za Lipovce in sta jo obe ekipi odigrali zelo kvalitetno, je ustoličila nove prvake – igralce Triglava. Po številnih odsotnostih in poškodbah, zadnje tekme igralci Moravskih Toplic niso odigrali kar je prineslo Lipovcem pirovo zmago in drugo mesto na lestvici. Zmagovalna ekipa je dala tudi najboljšega strelca. V tej vlogi se je našel Nejc Potokar. Z  tekmami minuli vikend se je tako končalo 32.prvenstvo Slovenije v igranju na prostem. A leto bo minilo hitro in septembra bomo že lahko ponovno gledali hokejiste na delu.

Sobota:
U17
Lipovci : Moravske Toplice 8:3
Strelci za Lipovce: Alen Maučec 2, Marcel Stanko 3, Samo Vučko, Žiga Štiblar in Aljaž Baler.
Strelci za M.Toplice: Maja Ošlaj in Lan Gomboc 2.

Članice
Lipovci : Moravske Toplice 1:0
Strelka: Špela Berden.

Člani
Lipovci : Moravske Toplice 2:0

Nedelja:
U17

Moravske Toplice : Lipovci 3:12
Strelec za M.Toplice: Tai Domjan 3.
Strelci za Lipovce: Alen Maučec 5, Marcel Stanko 3, Samo Vučko 2, Žiga Štiblar in Irenej Bojnec

Članice
Moravske Toplice : Lipovci 2:2
Strelki za M.Toplice: Danaja Škrilec in Ajša Kuzma.
Strelki za Lipovce: Ana Vegič 2.

Člani
Moravske Toplice : Lipovci, neodigrano
(jč)