Po koroni nič novega

Pa se je začelo. Tudi hokejisti na travi so prekrižali palice in za uvod sta se pomeril ekipi Lipovcev in Moravskih Toplic, ki sta imela še dolg do jesenskega dela prvenstva. V zaostali tekmi sta ob ugodnih pogojih za igranje ekipi prikazali povsem soliden hokej in čeprav so bili igralci Lipovcec boljši nasprotnik so nasprotniki iz Moravskih Toplic prej prijetno presenetili kot razočarali. Le sprašujemo se lahko kaj bi bilo, če kar pet golov od osmih ne bi igralci Moravskih Toplic dobili zaradi neizsiljenih napak v obrambi in kako bi potekala igra, če bi v ekipi bil motor moštva Peter Fras, ki je fizično vrhunsko pripravljen. Razveseljivo pa je, da so se tudi v gostujočo ekipo dobro vključili mladi igralci. Na tekmi smo videli dva izredna zadetka. V prvem je Julien Panker šel sam v napad in nasprotnega vratarja pri prvem zadetku lobal, pri tretjem zadetku Maučeca (od štirih) pa je slednji po mlahavi reakciji gostujoče ekipe z vsega nekaj metrov zadel tik pod prečnik. V srečanju, katerega si je ogledalo tudi ekaj gledalcev smo dobili občutek, da se športno dogajanje res vrača v stare tirnice.
V drugem srečanju so se igralci Triglava na svojem terenu pomerili z gostujočo ekipo Moravskih Toplic. Tudi za to srečanje bi lahko rekli, da je bilo zelo podobno tistemu dan prej. Igralci Triglava so zasluženo slavili, Moravske Toplice pa so v prvem polčasu dvakrat v dveh minutah dobili po dva zadetka in si z tem uničile možnosti za uspeh. V drugem delu smo v precej izenačeni igri videli le en zadetek za hrbtom vratarja Ciza, ki je med vratnicami stal spet po skoraj dveh letih in – blestel. Žal v ekipi Moravskih Toplic nimako igralca, kot sta bila nekoč Davorin Ciz ali Boštjan Puhan, ki sta z lahkoto zadevala iz pol priložnosti.
Nedeljsko srečanje v športnem parku v Lipovcih sta odigrali ekipi domačih Lipovcev in Triglava Predanovci. Domačini so srečanje začeli silovito in v 29. minuti vodili že z navidez neulovljivmi štirimi goli prednosti. Goste je med žive spravil Nejc Potokar z dvema zadetkoma in to v trenutkih, ko se je igra precej umirila, več napak pa so v igri naredili domačini v čigar vrstah se je pojavilo tudi nekaj živčnosti. V 50. minuti je vse dvome o zmagovalcu izničil mladi Blaž Legen in Lipovci so nato tekmo pripeljali rutinsko do konca.
Prihajajoči vikend bomo imeli na sporedu najprej v soboto ob 17:30 uri v Predanovcih dvoboj med domačim Triglavom in Lipovci, naslednji dan pa bodo hokejisti Moravskih Toplic gostili prav tako ekipo Lipovcev. Srečanje bo na igrišču v Lipovcih, saj je njihovo domicilno igrišče v Termah 3000 tako uničeno, da ni primerno za uradne tekme.

Lipovci : Moravske Toplice 8:2 (4:0)
Strelci za Lipovce: Maučec 4, Uroš Stanko 2, Blaž Legen in Luka Vegič.
Strelec za Moravske Toplice: Panker 2.

Triglav : Moravske Toplice 6:0 (5:0)
Strelci za Triglav: Potokar, Nemec 2, Balaž 2 in T. Mikola.

Lipovci : Triglav Predanovci 5:2
Strelci za Lipovce: B. Stanko, M.Mesarič, Maučec, R. Mesarič in Legen.
Strelec za Triglav: Potokar 2.


Foto: Julien Panker, Moravske Toplice, strelec dveh zadetkov na tekmi z Lipovci
(jč)