Počitnice, čas kampov

Pa naj kdo reče, da se tudi počitnice ne spreminjajo. V času osamosvojitve Slovenije in v prvih letih po osamosvojitvi so otroci imeli počitnice izključno za lenarjenje. Nič učenja, nič aktivnosti in nič dela. Izjema je bila mladež na vasi. Potem pa so se časi začeli spreminjati. Iz leta v leto je bilo v počitniškem času več dejavnosti in danes lahko zatrdimo, da tisti mladi, ki želijo aktivnih počitnic lahko obiskujejo kampe, tabore, zlete… tekom celih počitnic. In v tem kolesju so se znašli tudi hokejisti na travi, oziroma njihovi simpatizerji. Prvi ki so začeli v počitniškem času skrbeti za otroke in jim pokazati hokejskih veščin so bili hokejisti Moravskih Toplic. Že od začetka pred 15-imi leti so izbrali dva termina, ki ostajata tradicionalna. To je drugi teden v juliju in pred zadnji teden v avgustu. datuma sta se pokazala kot dobra, saj je večina kampov takoj po počitnicah, skoraj nič organiziranega pa se ne dogaja v drugi polovici avgusta. Kamp je do pred letom potekal v športnem parku Terme 3000 in je bil kombiniran z kopanjem , sedaj pa se vse dogaja pri (za njih) novih klubskih prostorih, pri t.i. starem lovskem domu. V klubu se trudijo, da so otroci zasedeni vseh 8 ur, zato praviloma vsak dan pripeljejo tudi zanimive goste.
Letos so prvič povabili na organiziran vpis tudi otroke iz beltinške občine. Hokejisti Lipovcev so namreč minuli vikend imeli dvodnevno predstavitev hokeja z možnostjo igranja za novince in posledično seveda tudi vpis. Po več letih pa so ponovno organizirali hokejski tabor tudi v Predanovcih. V športnem parku v Predanovcih poteka ta teden druženje mladih ljubiteljev hokejske igre, vse z namenom, da se ojača mladinski pogon.
Tovrstna druženja nudijo aktivno skrb za otroke v času počitnic, klubi pa si na ta način poskušajo pridobiti čim več kadra za prihodnost. Hokejisti se zavedajo da se nogometu ne da konkurirati. zato pa bi radi bili med najboljšimi iz ostalih športnih panog.


Foto: hokej je nekaj časa živel tudi v lenartu
(jč)