Pridejo v Slovenijo tudi olimpijski prvaki?

Stvari v svetu športa se na trenutke res obračajo hitro in nenavadno. To velja tudi za hokejiste na travi, saj so prav tako, kot v ostalih športnih panogah, vključeni v mednarodna tekmovanja.
Večina ljubiteljev hokeja na travi ve, da bi letos v konkurenci članov moralo na reprezentančnem nivoju potekati prvenstvo Hokey5s. Gre za premierno prvenstvo, ki bi prvič potekalo v Sloveniji. Zaradi težav z pandemijo je seveda tekmovanje odpadlo, na EHF pa si želijo, da bi to prvenstvo kljub vsemu bilo odigrano. Prav zato so vsem njihovim članicam poslali ponudbo za organizacijo tekmovanja prihodnje leto z opozorilom, da bi se turnir odigral v t.i. mehurčku. Toda posebej moramo poudariti, da bi organizator prevzel izvedbo za vse kakovostne razrede. To pomeni, da bi v izbranem kraju tekmovali tisti iz najnižjih razredov, do tistih ki predstavljajo evropsko hokejsko smetano. In med temi je tudi reprezentanca Belgije, ki je bila na letošnjih Olimpijskih igrah v Tokiu olimpijska prvakinja.
Med možne favorite za organizacijo izvedbe turnirja se navajajo tudi Moravske Toplice, kjer je iskreno rečeno idealna lokacija z eno lepotno napako. V tem turističnem kraju je igrišče tako uničeno, da so potrebni koreniti posegi. Prav na to pa so EHF opozorili naši predstavniki ZHNTS. Vrh naše panožne zveze je EHF zaprosil za možnost, da se na obstoječo podlago da ”nova” sicer rabljena trava in uredi namakanje. To travo bi pozneje bodisi obdržali v Moravskih Toplicah, ali pa bi jo uporabili v Predanovcih, kjer je trava že prav tako precej obrabljena. Zaenkrat se še čaka na odgovor odgovornih v Bruslju, vsekakor pa bi prihod najboljših evropskih hokejskih reprezentanc v Slovenijo bil prvovrstni športni dogodek.


Foto: Bo morda igrišče v Moravskih toplicah dočakalo svoje zvezdne trenutke?
(jč)