Pripravlja se otroška interliga
Že večkrat smo omenili, da je  na začetku oblikovanja hokejske  interlige, najprej za članice zatem pa še za člane, le ta delovala dobro, morda celo odlično. To potrjuje dejstvo, da so se vanjo vključevale ekipe iz kar šestih držav. Presenetljivo se je državam, ki se tradicionalno hokejsko povezujejo (Hrvaška, Slovaška, Madžarska in Slovenija) pridružili tudi klubi iz Avstrije in dve leti celo iz Češke. In v tej konkurenci so vrsto let  to mednarodno ligo osvajali igralci Lipovcev, pri članicah pa je enkrat lovorika pripadla igralkam Moravskih Toplic. Toda z leti je Interliga začela pešati. Moči so ji pošle predvsem zaradi slabega vodenja, pa tudi sistem sojenja, ko vsaka ekipa da enega sodnika ni deloval najboljše. In vse skupaj se je končalo z  razpadom omenjenega tekmovanja, ki  ima oznako nekdanje že 6 let.
Toda sedaj se  zna zgoditi, da bo tovrstna mednarodna liga spet zaživela.  Res da ne v konkurenci članic in članov, ampak za najmlajše. Po dopisovanju Moravskih Toplic in ZHNTS, kjer so prvi  očitali krovni zvezi da se v slovenskem hokeju nič ne dogaja in da le-ta propada, je ZHNTS sklicala sestanek z predstavniki klubov. Predsednica Sanja Zelko in podpredsednik ZHNTS Jože Kranjec sta pripravila predloge videnja kratkoročne perspektive slovenskega hokeja na travi, ki zajema tudi oblikovanje otroške interlige. Kot smo že več krat omenili so prav otroci tisti, ki imajo krepko premalo tekem in jim pred prestopom v kadetske vrste praviloma pade motivacija ter zapustijo hokejske vrste. Da se to ne bi dogajalo je ZHNTS prevzela organizacijo za povabilo sosednjih držav, ki bi z otroci sodelovale na takih prvenstvih. Prav naša krovna zveza bi naj bedela nad tem da bo prvenstvo dobro organizirano in motivacijsko. Zaenkrat bi naj začeli z selekcijami U10 in U13, možnosti pa so tudi za dogovore za druge selekcije. Če udeleženci na druženju niso imeli fige v žepu in če bo korona kriza dopuščala bi se naj prvi turnirji zgodili že letošnjo jesen.
Na sestanku so tudi množično izrazili željo, po vrnitvi hokeja v Mursko Soboto in v nekatera druga mesta.  V kratkem pa naj bi prišlo do razgovora z nekdanjimi hokejisti iz Ljubljane. Prelepo da bi bilo res? Pa bodimo enkrat pozitivni in povejmo, da si uresničitve zastavljenih ciljev zelo želimo in v to tudi verjamemo. Za hokejiste bi to bil zadetek v črno.
(jč)