Prvenstvo je rešeno

Kot smo že več krat povedali je viruloška situacija v zadnjih 15 mesecih povsem ustavila športno življenje in vedno znova so se porajala vprašanja, kako se bodo nadaljevala prvenstva in če se sploh bodo. Ob tem so se tudi redno postavljala vprašanja kakšen davek bo plačalo ljudstvo z športno ne aktivnostjo. No, danes vemo,. da so se v slabih dveh letih motorične sposobnosti otrok zmanjšale za 29% in le upamo lahko, da bo čas zacelil rane z povečano športno dejavnostjo. Danes tudi politika ugotavlja, da je zaprtje šol polomija za otroke, žal pa nihče ne omenja, da bi država morala enostavno spodbujati otroke k povečani športni aktivnosti. Mar ne bi bilo pametno, da bi se prav vsak otrok ukvarjal z izbranim športom? Ja, investiranje v šport res ne more biti zgrešena investicija.
In v tem športnem cirkusu se vrtijo tudi hokejisti na travi. Vsa pohvala gre Tekmovalni komisiji pri ZHNTS, ki je zelo dopadljivo in domiselno izpeljala prvenstvo do tega, da je le-to končano in regularno. Žal smo videli le članice in člane, a bodimo iskreni – veseli bomo lahko če se bodo v jesen lahko vključili hokejski naraščajniki. In kaj je ponudilo letošnje prvenstvo? Ne kaj dosti novega. V Lipovcih še vedno imajo v rokah vajeti članske vrste, a so se v nekaterih tekmah morali za popoln izplen pošteno potruditi. V ekipi gre globok poklon igralcem, ki so v članski vrsti že krepko čez 20 let in so še sedaj gospodarji igrišča. Neredko dobivajo tekme le zaradi njihovih bogatih izkušenj. To je vidno predvsem v negotovih končnicah, ko nasprotniki na silo želijo doseči gol, igralci Lipovcev pa le vztrajajo pri svoji igri z hitrimi protinapadi. V ekipi se oblikuje tudi prvi rod hokejistk in prve, ki so stare čez 15 let se bodo že lahko vključevale v članske in reprezentančne vrste. Ekipo Triglava Predanovci so številni že zdavnaj odpisali. Toda tudi v Predanovcih, kjer zdaj plačujejo davek nekoč krepko nadstandardnega hokejskega življenja imajo ljudi, ki jim hokej veliko pomeni in vse bolj imamo občutek, da se klub pobira. V ozadju se celo pojavljajo hokejski naraščajniki brez katerih enostavno ne gre. Člani letos na prav nobeni tekmi niso imeli težav z sestavo ekipe. Še več: na trenutke dobimo občutek, da se vedno znova kdo od ”odpisanih” vrne v moštvo. Tu je še dvojec Potokar-Zrinski ki imata v rokah vajeti vodenja kluba in tako ni dvoma, da se bo hokej v Predanovcih igral še vrsto let.
Najbolj nenavaden klub je HK Moravske Toplice. Zagotovo nudi najboljše pogoje kadru za delovanje, pa se kljub vsemu hokej v tem kraju ne more preporoditi. Klub ima letos decembra 25-letnico in v sled tega so se odločili da se razidejo z vsemi ne odgovornimi igralci in da bo to leto podmladka. Letos so v promocijo vložili ogromno truda in ob hokejskem kampu v juliju začeli še z t.i. ”Petkovimi druženj” kar je novost. Na ta način želijo pridobiti nov kader ob upanju, da bodo z sedaj obstoječim kadrom pokrili še nekaj sezon. V člansko vrsto so vključili precej novincev, ekipa članic pa je itak že drugo leto z povsem pomlajeno zasedbo. Od izkušenih in starejših sta namreč ostali le Könye in Mesaričeva.
Pa še nekaj moramo omeniti. Vsi klubi so se odlično odzvali na obiskovanje trenerskih seminarjev, katere sta organizirala fakulteta za šport in ZHNTS. Da bi le imeli novi trenerji čim več možnosti po trenerskem dokazovanju.


Foto: Najboljši strelec (Franc Maučec), vratar (Jernej Vučko) in igralec (Boštjan Stanko) – vsi HK Lipovci
(jč)