Še ena zmaga Triglava

Hokejska dogajanja minulega vikenda niso prinesla kakšnih posebnih pretresov. Vse tekme, ki so bile odigrane v zelo dobrih pogojih so dobile bolj ali manj pričakovani epilog in tudi na samih tekmah je bilo brez posebnosti.
Še najbolj pričakovani rezultat je bil tisti v selekciji mladincev, saj imajo v Lipovcih obilico odličnih posameznikov, medtem ko je večina odgovornosti pri Triglavu na plečih Vöröševe in Andrejeka.  V konkurenci članic sta se drugič pomerili ekipi Triglava in Lipovcev, ki so dobili prvo srečanje v Lipovcih z 3:1. Triglavanke so tokrat pogrešale v ekipi Pavalec Gumilarjevo, ki je pomemben člen predanovske zasedbe. Tokrat smo vse zadetke videli v prvi polovici  srečanja. Za razliko od prvega srečanja so tokrat povedle gostje iz Lipovcev, ki so najprej v 3. minuti zadele preko Berdenove, le-ta pa je rezultat povišala  v 16. minuti.  Triglav je med žive vrnila Zelkova, za 1:3 pa je zadela še Ana Vegič. Ta rezultat se je v nadaljevanju pokazal kot končni rezultat srečanja v katerem so vsi zadetki bili doseženi iz igre.
V konkurenci članov je bilo v nedeljskem ranem dopoldnevu odigrano srečanje Moravskih Toplic in  Lipovcev.  Slednji so v letošnjo sezono vstopili z zelo pomlajeno ekipo, v Moravskih toplicah pa je spet manjkala cela plejada igralcev. V takem stanju so celo najprej povedli igralci Moravskih Toplic, a je že v naslednjem napadu za Lipovce rezultat poravnal  mladi Vučko. V nadaljevanju so Lipovci pobegnili na 1:3 nakar je Matic Zrim z zadetkom v 21. minuti vrnil upanje domačinom, ki so spet dobivali zadetke pretežno zaradi lastnih napak. Sledilo je spet obdobje prevlade Lipovcev, kar so kronali z  tremi zadetki, do konca pa so po dvakrat zedeli še tako domači kot gostje. Spet se je pokazalo da Moravske Toplice lahko igrajo dokler se ne ukvarjajo sami z sabo. Ko pa igrajo, sodijo in komentirajo vsa dogajanja  je to vedno priložnost da nasprotnika da zadane. In takih trenutkov je vse preveč.
Tekme prihajajočega vikenda se bodo začele v soboto 7. 10. 2023 z srečanjem članov Lipovcev in Triglava. Začetek v Lipovcih ob 15.30 uri. V nedeljo pa bo ob 13.45 najprej srečanje mladincev Lipovcev in Moravskih toplic, ob 15.30 pa bo še srečanje članic istih ekip.

Mladinci
Triglav Predanovci : Lipovci 1:14
Strelec ta Triglav: Nejc Andrejek.
Strelci za Lipovci: Žiga Štiblar 7, Alen Maučec, Marcel Stanko 3, Luka Rogan 2 in Tim Pivar.

Članice
Triglav Predanovci : Lipovci 1:3
Strelka za Triglav: Sanja Zelko.
Strelki za Lipovce: Špela Berden 2 in Ana Vegič.

Člani
Moravske Toplice : Lipovci 4:8
Strelci za  M.toplice: Peter Fras, Julien Panker, Matic Zrim in Nikola Prelič.
Strelci za Lipovce: Samo Vučko 2, Domen Mesarič , Luka Vegič, Blaž Legen in Marcel Stanko 3.
(jč)