Tigri(ce), veteranska sekcija Moravskih Toplic

Hokejski klub Moravske Toplice je minulo leto proslavljal 25-letnico delovanja. Ves ta čas se je pretežno govorilo o članskih selekcijah in selekcijah otrok, malo pa smo slišali o delovanju veteranske ekipe tega kluba, ki ima precej nenavaden začetek. Nenavaden predvsem zato, ker praktično nihče od igralcev v mladosti ni igral hokeja, zdaj pa so najbolj predana selekcija v klubu, saj je obist hokejskih aktivnosti več kot 90%.
Vse skupaj se je začelo pred več kot petimi leti, ko je takratni trener ene od nižjih selekcij Jože Črnko predlagal staršem, ki so vodili otroke na trening, naj v času čakanja otrok med treningom nekaj naredijo zase in se tudi sami podajo na igrišče. Predlog je bil za večino smešen, saj nihče v preteklosti ni imel bližnjega srečanja z hokejem, ki pa je iskreno rečeno tudi zelo specifičen šport. A nekaterim predlog ni dal miru. Na prvi zbor jih je prišlo pet zainteresiranih, pozneje že sedem, ustavilo pa se je pri osemnajstih in ugotovitvah, da se tu širjenje sekcije, ki si je nadela ime Tigri(ce) mora ustaviti. Danes ta sekcija predstavlja 12 zelo aktivnih igralk in igralcev, ki so zelo predani hokejskim treningom. Ekipa je že prvo leto spremljala igralce nižjih selekcij na turnir v Poreč, kjer organizatorji v sklopu turnirja pripravijo tudi turnir za starše, ki naj bi bili v mladosti hokejsko neaktivni. In v tej konkurenci so Tigri(ce) osvojile v konkurenci petih klubov, drugo mesto. Člani omenjene veteranske ekipe so aktivni tako na prostem, kjer imajo hokejsko druženje dva krat, dobivajo pa se v športnem parku v Moravskih Toplicah, kakor tudi v zimskem času. V preteklih letih so hokej igrali v telovadnici Krog, letos pa so se preselili v dvorano, ki je v sklopu Osnovne šole Bogojina. Po koncu sezone načrtujejo zaključni izlet v dolino Soče.
Drago Škrilec, Mlajtinci: ”V hokej me je pripeljala moja družina, saj smo po malem vsi povezani z tem športom. Jaz igram že dobri dve leti in priznam, da mi ni žal. Ekipa je prava, kar se vidi v dobrih obiskih Treningov. Delamo na tem, da bi še nekoliko okrepili skupino. Vabim pa tudi mlade, da se pridružijo, saj gre za zelo zanimiv in dinamičen šport.”
(jč)


Foto: Zgoraj Tigri in Tigrice, spodaj Drago Škrilec.