Triglavanke zadovoljne s Poljske

Tudi letošnja sezona evropskih pokalov v dvoranskem hokeju kroji korona kriza. To so dobro občutile tudi igralke Triglava Predanovci, ki so se udeležile turnirja evropskega pokala kategorije Challenge 2 v poljskem Rogowu. Potem ko je EHF striktno zahtevala, da so vse udeleženke tekem evropskega pokala cepljene zoper Covid-19, se je udeležba v tem kakovostnem razredu zreducirala do maksimuma in tako so prispele na zahod Poljske zgolj tri ekipe. V tej zasedbi so naše predstavnice bile povsem konkurenčne, a so šle v turnir z prevelikim spoštovanjem predvsem do Poljakinj, ki so novinke v tem tekmovanju, medtem ko so Madžarke naše stare znanke. Triglav se je podal na turnir z štirimi posojenimi igralkami HK Lipovci, tako da je ekipo sestavljala kombinacija mladosti in izkušenosti. Pri EHF je praksa da v primeru take zreduciranosti igrajo dvokrožni sistem. V tem so naše igralke bile boljše od Madžark in šle v finalno tekmo, kjer pa je bila enostavno domača ekipa Rogowo boljša, predvsem zaradi boljše fizične pripravljenosti. A če pogledamo celoten turnir so igralke Triglava na Poljskem pustile dober vtis.
Andreja Rituper, kapetanka HK Triglav Predanovci. ”Na tekmovanje je šlo 10 igralk, 6 s HK Triglava, katerim so pomagale še 4 posojene igralke iz HK Lipovec. Organizacija tekmovanja je bilo na zelo visoki ravni, tako s strani EHF kot s strani organizatorja prvenstva. Skupina je bila sicer okrnjena zaradi Covida, ampak manjkale so evropsko slabše ekipe od nas, katere smo v preteklih tekmovanjih vedno premagovali, tako da je naše drugo mesto povsem realno in cilj dosežen. Igra nam je dobro stekla, tako da so bile tekme izredno kakovostne. Na koncu smo se spogledovale s prvim mestom in s ciljem zmage tudi šle v tekmo, ampak so nas Poljakinje premagale predvsem zaradi boljše fizične pripravljenosti. Nam se je poznala utrujenost. To nam je bila namreč 3 tekma v enem dnevu, in zaradi tega nam igra ni stekla kako bi si želeli, posledično je bilo tudi več napak. In seveda prekratka klop. V hokeju sem že 15 let in prav to Evropsko prvenstvo smo bili najbližje prvemu mestu, kar bi bil zgodovinski uspeh za ženski hokej. Vse tekme so se tudi v živo prenašale, tako da smo imeli veliko gledalcev in pozitivnih komentarjev tudi od doma”
Minuli vikend so bili še zadnji evropski dvoranski turnirji različnih kakovostnih razredov. V kategoriji Challenge 1 v hrvaški Zelini, so v zelo izenačenem turnirju slavile domačinke, hokejistke Zeline, katere je v hrbet gledala francoska ekipa Iris hockey Lambersart. Obe omenjeni ekipi se selita razred višje, torej v razred Trophy. Igralke tega drugega kakovostnega razreda so se borile za slavo v turški Alanyi, ki zadnja leta zelo pogosto gosti tekme evropskih pokalov. Tu so slavile (in se uvrstile v najvišji kakovostni razred) igralke domačega Gazientepa. Skupaj z njimi napredujejo še igralke češke Slavije iz Prage, medtem ko so precej razočarale Škotinje in Avstrijke, igralke Arminema.

AHC (H) : Triglav Predanovci (Slo) 2:3
Strelka za Triglav: Andreja Rituper 3.

Triglav Predanovci : Rogowo (Pol) 2:5
Strelki za Triglav: Špela Berden in Ana Vegič.

Rogowo (Pol) : Triglav Predanovci 1:0

Triglav Predanovci : AHC (H) 1:3
Strelka za Triglav: Špela Berden.


Foto: Ekipa Triglav Predanovci
(jč)