Triglavu naslov na prostem

Prvenstvo Slovenije v hokeju na travi je končano. Za 32. izvedbo prvenstva, ki šteje tudi kot  državno prvenstvo lahko povemo, da je potekalo v skladu z tekmovanji zadnjih let.  Torej, z tremi klubi in težavami, ki imajo oznako “kronično” . Za povrh je bilo letos malo tekem nižjih selekcij. Če je korona pandemija povzročila, da imajo vsi klubi v vseh športnih panogah težave z selekcijo u12 potem je razumljivo, da je tako tudi v hokeju na travi. Za povrh so v Moravskih Toplicah imeli povsem nestabilno ekipo u14, ki je začela prvenstvo in vmes izstopila, kar pomeni, da je letos bila prva tekmovalna selekcije u17. Naj omenimo, da v selekciji u10 v zadnjih letih ni tekmovanj, ampak samo hokejska druženja in po njih tekme brez vodenja rezultatov. Na ZHNTS so namreč prevzeli prakso iz zahodne Evrope, ki v tej selekciji ne tekmuje.Letošnje tekmovanje je spet pokazalo, da imajo najboljši podmladek v Lipovcih. Pričakovalo se je, da jim bodo povsem ob boku Moravske Toplice, a se je tukaj nekaj igralcev, ki bi morali biti nosilci igre povsem izgubilo. Razveseljivo je dejstvo, da so letos igralci Triglava v tej selekciji odigrali vse tekme.
V konkurenci članic je  prvenstvo prvič potekalo z tremi ekipami. Toda žal smo še daleč od tega, da bi vse ekipe imele dovolj kadra za igranje po  celotnem igrišču. Na žalost upad igralk zadnja leta povzroča, da že dalj časa z selekcijo članic ne nastopamo na tekmah evropskega pokala na prostem.  Občasno pa je moteča tudi prehuda tekmovalnost med tremi klubi, kakor tudi premalo sodelovanja. Tako praktično na nobenem zboru reprezentance nismo imeli vseh najboljših igralk.
Letos smo po daljšem času v konkurenci članov dobili novega prvaka. Čeprav zadnja tekma ni bila odigrana, je prvak bil praktično znan že prej. In bodimo iskreni – v spomladanskem delu so igralci Triglava  igrali  najlepši hokej in zasluženo slavili.  Ob tem naslovu je zagotovo na mestu vprašanje čemu naenkrat tak pozitivni premik in vrnitev praktično cele plejade igralcev, ki so pred časom prehitro nehali z igranjem. Se je le vrnila pripadnost klubu, ali je morda  kriva nova moč iz Argentine, ali pa je zasluga trenerja Marina? To vedo sami zagotovo najbolje. So pa lahko svetel vzgled članski ekipi Moravskih Toplic, ki ima za sabo eno najslabših sezon. Krivda je predvsem v neodgovorne početju nekaterih igralcev, ki ob talentu ki ga imajo tega ne prenesejo v prakso.
Letošnje leto je kot rečeno spet ponudilo nekaj kroničnih problemov, ki se pojavljajo že vrsto let. Spet je Tekmovalna komisija naredila program prepozno in spet so se sodniki in delegati imenovali prepozno. In spet so se pojavljale težave z prihodom sodnikov na tekmo. Ta problem ima že tako dolgo brado, da ga skoraj več ne bi bilo potrebno omenjati, saj je stalnica iz leta v leto. Morda pa bo prihodnja sezona ponudila kaj več. September bo prišel kaj kmalu.
(jč)


Foto: Tomi Zrinski (levo) in Matjaž Potokar, Triglav Predanovci.