Triglavu za obstanek v skupini usodnih zadnjih 15 minut

Kot smo poročali so igralci Triglava Predanovci minuli vikend odigrali evropski turnir kategorije Challenge 1 v turški Konyi. Že ob odhodu je bilo jasno, da bo v izredni konkurenci za obstanek ekipe v tem kakovostnem razredu potrebno tudi precej sreče, saj je zaradi službenih obveznosti ostalo doma kar pet igralcev. In res je jim boginja Fortuna ni bila naklonjena, V prvem srečanju so ob polčasu imeli neodločen rezultat v nadaljevanju pa je telesna pripravljenost odločilno vplivala na končnih 6:2. Podobno je bilo tudi v drugem srečanju, oba dvoboja pa imata še skupno dejstvo, da je ekipa Triglava dobila krepko preveč kazenskih kartonov.  V prvem srečanju so imeli po igralca na kazenski klopi  16 minut v drugem srečanju pa so bili brez vsaj enega igralca kar 24 minut. zgolj dvominutna kazen v zadnjem srečanju z madžarskim Epitökom  je prinesla bistveno bolj izenačeno tekmo katero so igralci Triglava ob koncu tretje četrtine dobili z 3:2. Potem pa v vsega 13 minutah prejeli kar 6 golov, kar se ekipi praktično še ni zgodilo na nobenem tekmovanju. Ta poraz jih je pahnil v nižji kakovostni razred.
Ta vikend je po Evropi bilo še obilo tekem.  Moški so v razredu Challenge 2 tekmovali v Gibraltarju kjer so najboljši bili domači Eagels in madžarski Soroksari. Razred Trophy pa je bil pri naših južnih sosedih, Hrvatih. V športnrm parku Mladost, kamor si je tekme šlo ogledat kar precej naših igralcev je slavila  turška ekipa Zeugma pred italijansko ekipo Bra. Domača Mladost v kateri sta brata Fujs, ki prihajata iz Predanovcev je bila šesta.
Moči so merila tudi dekleta. Challenge 2 je imel turnir  v polskem Brzezinyu kjer so slavile domačinke, z njimi pa napredujejo še Turkinje. Challenge 1 je bil v avstrijski prestolnici Dunaj, tu pa so bile najboljše Švicarke (Olten) in Lorenzoni iz Italije. Drugi kakovostni razred (Trophy) pa je bil v tuški Alanyi kjer so spet slavile Turkinje (Gazientep) napredovale pa so še Irke (UCD)

Challenge 1, Konya, Turčija

Concordia (Hr) : Triglav Predanovci 6:2
Strelca za Triglav: domen Godina in Davorin Škrilec

Swanse (Wal) : Triglav Predanovci 6:2
Strelca za Triglav: Davorin Škrilec in Nejc Potokar.

Triglav Predanovci : Epitök (H) 3:8
Strelci za Triglav: Davorin Škrilec 2 in Gregor Bukvič.
(jč)