Tudi hokejisti zaključili sezono

Končalo se je 30. državno prvenstvo v hokeju na travi. Sezona, ki je bila v prav vseh športnih panogah posebna je kljub vsemu oblikovala jubilejne prvake in srečni smo lahko, da je Tekmovalni komisiji uspelo izpeljati prvenstvo, katero je zaznamovala pandemija.
Zadnji tekmovalni dan sta bili na programu dve tekmi članic in srečanje članov Lipovec in Moravskih Toplic. Žal je prva tekma članic odpadla, saj je ekipa Triglava imela težave z sestavo ekipe. Drugi dan pa smo videli v Lipovcih vzdušje, ki je že krepko dišalo po starih časih.V srečanju članic so Triglavanke sestavile ekipo starejših izkušenih igralk in mladih, ki so upajmo na začetku poti in ki bi naj dolgo trajala. V Moravskih Toplicah pa sestavljajo nov rod mladih igralk, ki veliko obetajo. Povprečna starost le-teh je bila krepko pod 18 let. Ker so prav vse že precej časa vključene v hokejsko igro je bilo pričakovati, da bodo izkoristile hitrost in na tem dominirale v igri. To se je pozneje tudi pokazalo kot odločilno, priznati pa moramo, da so mlada dekleta na trenutke pokazale odlično kombinatoriko. Svoje je dodala še Tanja Könye, ki se je vrnila po materinstvo. Iz istega razloga je pri Triglavu manjkala v tem trenutku njihova najboljša igralka Sanja Zelko, tudi predsednica ZHNTS.
V tekmi članov smo pričakovali suvereno zmago Lipovcev nad igralci Moravskih Toplic. Pa je nismo videli. Izgleda, da slednji znajo tudi prijetno presenetiti, saj tokrat niso bili le topovska hrana prvakov. Pa saj ne trdimo, da je bila zmaga Lipovcev ogrožena, je pa res, da so so Lipovci imele šele v 50. minuti prednost dveh golov. V tekmi, ki je potekala v odličnih pogojih za igro je spet blestel zimzeleni Maučec, ki je z tremi zadetki bil krvnik Moravskih Toplic in postal prvi strelec sezone.
Tekmovalna sezona se je z tem končala. Toda hokejskih dogajanj bi naj preko leta bilo obilo. Tudi z reprezentančnim pridihom.

Članice:
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 3:0 b.b.

Triglav Predanovci : Moravske Toplice 2:10
Strelka za Triglav: Danijela Gumilar Pavalec 2.
Strelkke za M.Toplice: M. Ošlaj, N. Dragojlovič 2, E. Vöroš 2, A. Vegič 4 in A. Kuzma.

Najboljša vratarka: Staša Zorko (Triglav)
Najboljša igralka: Ana Vegič (M.Toplice)
Najboljša strelka: Ana Vegič (M.Toplice)

Člani:
Lipovci : Moravske Toplice 4:1
Strelci za Lipovce: F. Maučec 3 in U. Stanko.
Strelec za M.Toplice: E. Hari.

Najboljši vratar: Jernej Vučko (Lipovci)
Najboljši igralec: Boštjan Stanko (Lipovci)
Najboljši strelec: Franc Maučec (Lipovci)
(jč)