Tudi pri članicah vse širši krog favoritk

Potem, ko je pred dobrim mesecem bil podan pregled udeležencev tekem evropskega pokala v dvoranskem hokeju za klube v vseh kakovostnih razredov je ob članih bil podan vpogled tudi za članice. Naj omenimo, da slovenske barve v tem tekmovanju brani HK Moravske Toplice, ki je bil lanski prvak.
Tudi v konkurenci članic je letošnja glavna sprememba ta, da je v najvišji razred vključeno deset klubov. Pogled na udeleženke nam daje nekaj zanimivih ugotovitev. Glavna je ta, da se na seznamu najdejo klubi z katerimi so v preteklosti igrali tudi naši klubi, kar govori predvsem o tem, da so v teh državah medtem hokej spravili na zelo visoko raven.Letošnji turnir najvišjega ranga bo potekal v turški Alanji od 22. do 25. februarja 2024, prav tamkajšnji klub Gazientep pa se je pred leti kosal z našimi klubi. Splošno znano je, da prav Turki vlagajo v hokej na travi ogromne zneske, ob tem pa v klube in reprezentanco vabijo vso športno diasporo. Na tokratnem turnirju bo po pričakovanjih imela prvo besedo ženska zasedba iz Düsseldorfa, ne pozabimo pa, da se vsako leto izstreli kakšna nova zasedba. V lanski dvoranskih tekmovanjih so prijetno presenetile Čehinje, leto prej pa Irke. Katero zasedbo pa bi napovedal, da bo zapustila ta kakovostni razred pa bi bila misija nemogoče. Morda se bodo dobri poznavalci dvoranskega hokeja spraševali kako to da ni v skupini Nizozemk. Njihove predstavnice, ekipa Pinoke so v drugem kakovostnem razredu imenovanem Trophy. Tu najdemo tudi odlično francosko ekipo Cambri, pa hrvaško Zelino in lanske zmagovalke turnirja Challenge v poljskih Skierniewicah ekipo Start Brzeziny, ki so na domačem turnirju visoko premagale naše prvakinje. Prav Poljakinje so tudi letos organizatorke turnirja za evropski pokal. Prijetno presenečenje v tej skupini je avstrijska ekipa Wienner Neudorf, ki je bila pred leti pogosto ”žrtev” naših klubov na prostem in v dvorani. Ta turnir bo potekal v istem terminu kot naš domači v Murski Soboti, torej od 23. do 25. februarja 2024. Po kakovosti je turnir v Sloveniji tretjega kakovostnega razreda.
Dodajmo, da so hokejisti Moravskih Toplic pred dnevi v sklopu priprav na prihajajoče dvoransko prvenstvo gostovali v hrvaški Zelini na prijateljski tekmi z tamkajšnjo člansko ekipo. Naši fantje so pustili dober vtis, kljub porazu z 8:4. Zavedati se moramo da je hrvaški predstavnik v dvoranskem hokeju ekipa Mladosti v najvišjem evropskem klubskem rangu, Zelina pa jim je praktično enakovreden nasprotnik. Naš klub se je dogovoril še za eno prijateljsko tekmo v mesecu decembru.

Prijateljska tekma
Zelina (Hr) : Moravske Toplice 8:2
Strelca za M.Toplice: Julien Panker 2 in Lan Gomboc 2.


Foto: Alja Mesarič (HK Moravske Toplice)  bo zaradi materinstva letos v vlogi navijačice
(jč)