Turnirja brez razočaranja

Minuli praznični vikend, ki se v nekaterih državah zahodne Evrope  potegne tudi na prvi delovni dan v tednu je tradicionalni termin za odigravanje klubskih tekem evropskega pokala v hokeju na travi. Tudi tokrat sta slovenske barve branila  lanski prvak na prostem ekipa Lipovci in drugouvrščeni Triglav Predanovci. Prvi so nastopali v že zelo močni kategoriji Challenge 1 v organizaciji naših južnih sosedov Hrvatov, saj je bil turnir organiziran v Zelini.  In kaj bi lahko rekli za igralni vtis? Pravzaprav kljub trem porazom ne moremo dati turnirju negativno oceno, saj moramo vedeti, da  prav vsi klubi z katerimi so igrali igralci Lipovec prihajajo iz izrazito močnejših lig kot je naša. Ja, tudi Gibraltarci, ki imajo močno ligo, več igralcev pa ima izkušnje iz močne španske lige.  In tako se moramo strinjati, da je važno, da so Lipovci dobili zadnjo tekmo v kateri so imeli za nasprotnike litovski Šiauliai, kar jim je prineslo obstanek v tem kakovostnem razredu. Zmagovalca tega turnirja sta bila portugalska Lousada in poljski Torun, kar je ta kluba premaknilo razred višje, v kategorijo Trophy.
Druga slovenska ekipa Triglav Predanovci je nastopala v evropskem delu Turčije v mestu Kirklareli, v kategoriji Challenge 2 in prav tako ni razočarala. Morda je bila edina izgubljena priložnost uvodna tekma z starimi znanci, z ekipo Epitök iz Budimpešte, katero so naši fantje izgubili z 3:1, medtem ko je vse ostalo šlo po pričakovanjih. Nihče ni pričakoval zmage v drugi tekmi z domačini, prav tako pa smo bili prepričani v uspeh v tekmah z Norvežani in Finci, za katere pa moramo priznati napredujejo iz leta v leto, Na tem turnirju, kjer je Triglav osvojil končno peto mesto sta napredovali ekipi Mesaicos iz malte in domači Nizip.
Je pa ta vikend bilo še več evropskih turnirjev na različni ravni. Turnir Trophy za člane, ki je drugi evropski kakovostni razred sta dobila Banbridge iz Irske in hrvaška Mladost, ki bosta naslednje leto tekmovala med evropsko klubsko elito. V kategoriji Challenge 3 za moške pa sta napredovala Norveški Furuset in malteški Quormi.Pri članicah je  v kategoriji Challenge 1 turnir potekal v turški Alanyi, smetano pa sta pobrali ekipi Slavije iz Prage in irski Catholic institute. V za razred nižjem tekmovanju na Dunaju pa sta slavila domači Wac in velški Swansea. Na tekmah najnižjega ranga za ženske je turnir potekal v Portu , zmagovalca skupine pa sta zagrebška Mladost in Casual iz Lizbone.
V domačem hokejskem dogajanju bo prihajajoči vikend dvojni program. Tako v soboto kot nedeljo se bodo pomerili igralci in igralke Lipovec in Moravskih Toplic in to v selekciji U17, članice in člani. Začetek tekmovanja bo ob 15.00 uri.

Zelina (Hr), Challenge 1
Grammarians (Gib) : Lipovci (Slo)  4:0

Lipovci : Lousada (Por) 1:6
Strelec za Lipovce: Marcel Stanko.

Lipovci : Cagliari (Ita) 2:4
Strelec za Lipovce: Uroš Stanko 2.

Šiauliai Ginstrekte (Ltu) : Lipovci 3:5
Strelci za Lipovce: Franc Maučec, Boštjan Stanko 2, Blaž Berden in Alen  Maučec.

Kirklareli (Tur), Challenge 2
Triglav Predanovci (Slo) : Epitök (H) 1:3
Strelec za Triglav: Uroš Balažic

Nizip Zeugma (Tur) : Triglav Predanovci 8:2
Strelca za Triglav: Alan Balaž in Franjo Kovačič.

Triglav Predanovci : Aker (Nor) 6:3
strelci za Triglav: Domen Godina, Davorin Škrilec 2, Uroš Balažic 2 in alan Nemec.

Triglav Predanovci : Vantaa (Fin) 3:1
Strelci za Triglav: Alan Balaž, Davorin Škrilec in Uroš Balažic.
(jč)