V gosteh madžarski reprezentanci mlajših članov in članic

Za tokratni vikend moramo priznati da je  bil pester na hokejskem dogajanju. In kar nas lahko veseli je to, da je po daljšem času bil spet zbor reprezentance. Tokrat sta prišli v goste  mlada članska reprezentanca (U21) in reprezentanca članic iz Madžarske. A začelo se je z sobotnimi tekmami domačega prvenstva., ki pa ni ponudilo večjega vznemirjenja. Pravzaprav je skoraj celotno hokejsko dogajanje  v teku predvidljivosti in tako je bilo tudi tokrat. V selekciji mladincev so Moravske Toplice  bile prepričljivo boljše od sicer oslabljenega Triglava. Več napetosti pa ni dala niti tekma članov istih ekip. Za razliko so tokrat pri Moravskih Toplicah manjkali vsi izkušeni igralci, za večino mladih  pa lahko povemo da se nekateri   še ne zavedajo kaj pomeni nositi klubski dres. Tako so Triglavani spet dodobra napolnili mrežo Moravskih Toplic, ki niso uspeli streljati na gol niti iz treh kratkih kotov. V domačem prvenstvo bi ta vikend morala biti še odigrana tekma članic omenjenih ekip, a se zaradi gostovanja  madžarskih reprezentanc tekma ni odigrala. Žal je temu kriva tudi slaba organizacija gostovanja. O usodi tekme bo odločala Tekmovalna komisija pri ZHNTS.
Razveseljivo je dejstvo, da je gostovanje omenjenih reprezentanc prineslo nekaj pestrosti v domače hokejsko dogajanje. A tudi tu ni bilo vse po željenih notah, predvsem pri oblikovanju nacionalnih zasedb. Mlajši člani so odigrali dve tekmi. Iskreno so na obeh prijetno presenetili pa čeprav so rezultatsko bili obakrat neuspešni. A bili so povsem enakovredni  svojim nasprotnikom in le žalujemo lahko, da se na Zvezi ne dogovorijo za več tovrstnih srečanj. Zadovoljstvo pri igralcih je namreč bilo veliko, takšna tekma pa prekine rivalstvo domačega prvenstva. Uspešnejše od mladih kolegov so bile članice, ki so sicer slabše začele in v nadaljevanju slavile z 2:1.Glede na težave domačega prvenstva bi verjetno tudi tu bilo potrebno organizirati  več takih druženj. Morda bi se že sedaj lahko zmenili za reprezentančni vikend v dvorani.
Domače prvenstvo v jesenskem delu je z minulim vikendom pri koncu. Ekipe se selijo v dvorano, začelo pa se bo z tradicionalnimi turnirji v tujini.

Prvenstvo Slovenije
Mladinci

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 8:1
Strelci za M.Toplice: Egon Hegeduš 2, Neja Dragojlovič, Lan Gomboc 2, Neno Kuzma 2 in Vito Vitez.

Članice
Moravske Toplice : Triglav Predanovci – neodigrano.

Člani
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 13:1
Strelci za Trigalav: Domen Dšuban 3, Uroš Balažic, Mitja Dšuban, Tomi Zrinski, Gregor Bukvič 2, Alen Balaž, Nejc Andrejek, Davorin Škrilec 2 in Nejc Potokar.

Tekme reprezentance
Mlajši člani (U21)
Slovenija : Madžarska 1:5
Strelec za Slovenijo: Nikola Prelič.

Povratno srečanje
Madžarska : Slovenija 3:2
Strelca za Slovenijo: Matic Zrim in Marcel Stanko.

Članice
Slovenija : Madžarska 2:1
Strelki za Slovenijo: Tanja Könye in Pia Trajbarič.Foto: Članice in mlajši člani Slovenije
(jč)