V Tešanovcih bo hokejsko igrišče

Hokejski klub Moravske Toplice bo letos na Miklavžev dan praznoval četrt stoletja delovanja  Ni skrivnost, da so v klubu upali, da jim bo dobri mož kot darilo prinesel novo hokejsko igrišče. A neurejena dokumentacija je sanje porinila v naslednje leto.
Pa poglejmo zakaj ta želja.  Hokejisti Moravskih Toplic že od ustanovitve kluba decembra 1996 imajo svoj domicil v Termah 3000 v Moravskih Toplicah, kjer so tamkajšnje igrišče uporabljali kot domače igrišče in tam tudi odigrali vse tekme, pa čeprav niso imeli ustreznih garderob niti klubskih prostorov. A z razlago, da je boljše  vsaj nekaj kot nič  so delovali vse do osem let nazaj, ko so jim v Termah odstopili prostor, ki je klubu dal dušo. Toda problem je bil drugje. Klub in Terme 3000 nikoli nista našla skupnega jezika da bi se v hokeju videl tudi ekonomski interes. Še huje je bilo dejstvo, da je lastnik igrišče vredno nekaj 100.000 EUR  uporabljal za družbene dogodke. Vse to je pripeljalo do tega da je igrišče v tem trenutku tako poškodovano, da ga skoraj več ne morejo uporabljati za treninge kaj šele za tekme. V klubu to obžalujejo, kakor tudi to, da ni bilo pravega kontakta med obema stranema. Že res, da se je ta v času zadnjega vodstva izboljšalo, a kaj ko je sedaj vsa moč v Ljubljani. In tako je bilo potrebno nekaj storiti. V kubu (v sodelovanju z občino, ki je nosilec izgradnje) so se spogledovali z več lokacijami. Najbližje so bili izgradnji igrišča v Noršincih, kaj kmalu pa je prišla mikavna ponudba iz Tešanovcev, kjer so bili pripravljeni na določene spremembe sedanjega obstoječega stanja in so v gradnji hokejskega igrišča videli dodan vrednost vasi. Omenimo, da so prav Tešanovci bili vas, ki je v preteklosti dala največ igralcev.
Povejmo, da je za začetek v načrtu izgradnja igrišča dimenzij 50X40 metrov z možnostjo poznejše dogradnje. Igrišče bi naj bilo na vodni osnovi in izgrajeno tako, da bi se na njem lahko igrale tekme evropskega pokala  hokeja 5s, ki v svetu v zadnjih letih zelo pridobiva na pomenu in bi tekme evropskega pokala  te zvrsti hokeja morale biti letos na reprezentančni ravni odigrane tudi v Lipovcih. A  dajmo času čas. Trenutna svetovna situacija je tako nepredvidljiva, da so danes realne stvari lahko že jutri utopija. Upajmo da ne za napovedano gradnjo.
(jč)


Foto: Na lokacij predvidene gradnje so prva dela že opravljena.