Več razočaranja kot veselja
Binkoštni vikend, ki je v delih Evrope praznični dan je tudi letos postregel z obilico hokejskih  tekem evropskih pokalov širom po stari celini. Slovenijo sta, kot je to že praksa zadnjih let, zastopala ekipi Lipovcev, ki je na Danskem tekmovala v močnem razredu Challenge 1, in ekipa Triglava, ki je na skrajnem jugozahodu Evrope v žepni državici Gibraltar poskušala izvleči čim več na tekmovanju kategorije Challenge 2.
Igralci iz Lipovcev so turnir začeli z tekmo v kateri so imeli za nasprotnike naše južne sosede, ekipo Concordie, ki ima skoraj 110 letno zgodovino. Presenetljivi lanski hrvaški državni prvak je bil favorit v srečanju v katerem so Lipovci imeli ob polčasu zavidljivih 2:2. A tekma se je prelomila v izdihljajih srečanja, ko so Lipovcem pohajale moči, kar so naši sosedje hitro kaznovali. Tudi v srečanju z turškim Gazientepom so se Lipovci dobro upirali vse do zadnje četrtine ko so spet preveč popustili. Za dvoboj z irskem predstavnikom Lisnagarveyem že vnaprej ni bilo dvoma o zmagovalcu.  Irci so na turnir prišli kot prvi favorit, ob dejstvu, da na Irskem hokej cveti. Tako je bil poraz z 9:0 povsem  znosen, saj so Irci dan prej Hrvatom natresli kar 20 golov. Po treh porazih so igralci Lipovec imeli za nasprotnika znance iz Welsa, ekipo Whitchurch. Tekma je imela ogromen pomen. Zmaga bi jih popeljala do delitve 5-6 mesta, poraz pa bi pomenil slovo od tega kakovostnega razreda. In začelo se je po lipovskih notah. Naši fantje so dobili polčas in bili na robu zmage do pet minut pred koncem, ko so Valižani zadeli dva krat in se veselili obstanka v tej skupini iz katere sta napredovali omenjeni ekipi iz Irske po zmagi nad domačini iz Cobenhagna in italijanski Cagliari po zmagi nad turškim Gazientepom.
V kategoriji Challenge 2, kjer so nastopali igralci Triglava  je sodelovalo zgolj sedem ekip, saj sta izključitev ruskih in beloruski ekip in seveda pandemija močno pretresla skupine. A Triglavani so kljub temu odigrali vse tekme v svoji skupini, prizanešeno pa jim  je bilo razigravanje za končno razvrstitev, saj so v  skupini B bili le tri ekipe in tako do srečanja  z četrto ekipo te skupine ni prišlo. Triglav je tako osvojil po zmagi in dveh porazih končno 5-6 mesto. Žreb jim je bil naklonjen, saj so v prvem srečanju imeli za nasprotnika premagljive Švede, medtem ko so v drugem dvoboju bili njihovi nasprotniki znanci iz Litve, ekipa Žuverde, katero je Triglav že premagoval. A tudi v Litvi je hokej v vzponu in na starih slavah se ne da igrati. Novi nsprotnik je bila tudi portugalska ekipa Benfica, ki deluje v sklopu nogometnega velikana, NK Benfica. Čeprav gre za odlično organizirano ekipo so igralci Triglava nudili odličen upor, ker potrjujejo štirje zadetki v portugalski mreži. Prav omenjeni Portugalci in ekipa hrvaške Madosti sta se uvrstila v višji kakovostni razred.
Na turnirju v švicarski Ženevi so na prvenstvu kategorije Trophy  za moške napredovali igralci švicarskega Servete in in velškega Cardifa. Izpadel je pa hokejski velikan iz Češke, ekipa Slavije. Na turnirju Challenge 3 v turški Kirklari sta napredovala domači Zeugma in malteški Qurmi. Pri ženskah so na prvenstvu kategorije Challenge 1 na Češkem slavile domače igralke Slavije in irski Loreto, medtem ko sta na ženskem turnirju za razred nižjega kakovostnega razreda  v turški Alanyi slavili dve škotski ekipi.

Challenge 1, Copenhagen, Danska

Lipovci – Concordia (Hr) 3:6
Strelci za Lipovce: Robert Mesarič 9′, Martin Mesarič 19′ in Dominik Mesarič 41′.

Lipovci – Gazientep (Tur) 0:5

Lisnagarvey (Irl)  :  Lipovci 9:0

Whitchurch (Wal) – Lipovci 3:2
Strelca za Lipovce: Robert Mesarič 15′ in Uroš Stanko 25′.

Končna uvrstitev: 7-8. Mesto.

Challenge 2, Gibraltar, Gibraltar

Raslagus (Swe) – Triglav Predanovci 1:3
Strelca za Triglav: Tadej Mikola 30′ in 52′, Nejc Potokar 37′.

Triglav Predanovci – Zuverda (Ltu) 2: 7
Strelca za Triglav: Davorin Škrilec 13′ in Tadej Mikola 37′.

Triglav Predanovci – Benfica (Por) 4:11
Strelci za Triglav: Mitja Dšuban 9′ in 37′ , Tadej Mikola 37′ in Gregor Bukvič 45′.

Končna uvrstitev: 5-6 mesto
(jč)