Veliki načrti za naprej

Marec je čas, ko večina klubov in društev preko občnih zborov opravi pregled minulega dela in nastavi dejavnost za prihodnje leto. In tako so minuli petek opravili t.i. občni zbor tudi v HK Moravske Toplice. Po preletu dogodkov iz minulega leta so si bili enotni, da so glede na dane pogoje, ki jih je krojil korona virus dosegli zastavljene cilje na domači sceni, boleče pa je dejstvo, da so odpadle številne tekme nižjih selekcij in predvsem vključevanje v mednarodne lige. Tako bi morali v sezoni, ki je v teku igrati prvo mednarodno ligo za kadete in če bi se le-ta pokazala kot zadetek v polno bi v prihodnosti v istem tekmovanju sodelovali tudi igralci selekcije U13, vse z eno samo željo, da se mladim ponudi čim več tekem in da se napravi tudi našo hokejsko sceno motivacijsko za hokejski podmladek. Prav tako so ugotovili, da se je po skoraj dvoletni športni pasivnosti zaradi omenjene pandemije med mladimi zelo zmanjšalo zanimanje za športne aktivnosti.
Kljub temu pa imajo v klubu obilico načrtov. V prvi vrsti si želijo privabiti v klub čim več mladih, obstoječi kader pa z kvalitetnimi treningi pripeljati do konkurenčnosti doma in v tujini. V klubu se daje precej poudarka izobraževanju kadra na področju treniranja in sojenja, mladim zainteresiranim pa bi letos želeli ponuditi sodelovanje v mednarodnih kampih. Razen tega bodo ponovno organizirali dva hokejska kampa in v sodelovanju z Olimpijsko pisarno v Moravskih Toplicah in z Občinsko športno zvezo sodelovali pri vseh dogodkih, ki jih pripravljata omenjeni inštituciji. V zadnjem času pa se v klubu precej govori tudi o napredku pri izgradnji hokejske infrastrukture. Potem ko je travnata podlaga v športnem parku Terme 3000 tako poškodovana, da je njena uporaba že skoraj nevarna so v klubu prisiljeni po skoraj 26-ih letih treninge preseliti na drugo lokacijo. Če bodo uslišani z strani države se jim bo zgodilo novo igrišče (sicer manjših dimenzij) v Tešanovcih, od koder je nekoč prihajalo največ hokejskih naraščajnikov. V klubu pa gledajo tudi v prihodnost z še enega področja infrastrukture. Na področju kjer danes imajo klubske prostore in kjer zadnja leta izvajajo hokejske kampe (na območju t.i. starega lovskega doma) bi naj v naslednjih letih zrasla nova športna dvorana. In če vse našteto združimo in se bo to res zgodilo je to zadosten razlog, da se jim že danes smeje.
Pa še nekaj moramo povdariti. Občni zbori HK Moravske Toplice so vsako leto dobro obiskani tudi zaradi vzporednih spremljajočih dogodkov. V klubu vsako leto ob koncu pripravijo zanimivo predavanje ali prezentacijo. In tako je bilo tudi letos.


Foto: Na lokaciji sedanjih klubskih prostorov potekajo tudi družabni deli hokejskih kampov.


Foto: Sedanje klubske prostore HK Moravske Toplice naj bi v prihodnje zamenjala športna dvorana.
(jč)