Vse opcije so odprte

V teh dneh je EHF obelodanila razpored tekem evropskega pokala v dvoranskem hokeju za prihajajočo sezono. Seveda bomo tudi letos Slovenci imeli svoje udeležence, saj bodo pri članicah čast našega hokeja branile igralke Moravskih Toplic, pri članicah pa bodo naši predstavniki igralci Triglava. Naj povemo, da bodo naše prvakinje igrale doma, saj je HK Moravske Toplice organizator turnirja v športni dvorani Osnovne šole 3 v Murski Soboti, medtem ko bodo igralci Triglava potovali v italijansko Ferraro. Obe ekipi bodo v tretjem kakovostnem razredu evropskega dvoranskega hokeja. Turnirji imajo tradicionalne termine, tako da bodo člani spet tekmovali tretji vikend v februarju, med 16. in 18. februarjem 2024, medtem ko bo turnir članic teden pozneje in se bo tako začel 23. februarja 2024.
In kaj je namenil žreb našim predstavnikom? Igralke Moravskih Toplic bodo svoje prvo srečanje začele v petek 23. 2. 2024 ob 13.15, nasproti pa jim bodo stale igralke danskega Copenhagena, ki so jim bile prve nasprotnice tudi na zadnjem turniru na Poljskem. Isti dan bo zvečer ob 18.45 še srečanje z finskimi prvakinjami, ekipo ABC Team. Soboto opoldne se bodo udarile z še enimi starimi znankami, portugalsko ekipo Lisabon Casual. V nadaljevanju bodo naše igralke do nedeljskega večernega zaključka odigrale še dve srečanji, nasprotnice pa bodo vezane na rezultate skupinskega dela. Izbiza bo dokaj zahtevna, saj so v tej skupini še ekipe Partile iz Švedske, gruzijski Kutaisi, pa italijanska Bra, ter Akademik iz bolgarske Sofije.
Nič lahkega ne čaka niti ekipo Triglava, ki bo na gostovanju v Italiji prvo srečanje odigrala v petek 16. februarja ob 10.45 z velškim Cardiffom. Isti dan jih zvečer še čaka madžarski Epitök, v soboto ob 10.15 pa še finski Hockey team 85. Možni nasprotniki drugega dela prvenstva so Vilnius iz Litve, češka Slavija iz Prage, italijanski Bon deno in slovaška Rača. vsekakor nasprotniki vredni vsega spoštovanja. A v obeh naših ekipah obljubljajo, da si ne želijo biti na turnirju zgolj statisti.


Foto: Gregor Bukvič, Triglav Predanovci, je eden najbolj izkušenih članov
(jč)