Vučko pordečel pred finalnim turnirjem

Po tretjem tekmovalnem dnevu ni več nobenih skrivnosti. Redni del prvenstva Slovenije v dvoranskem hokeju je namreč končan in ostal nam je le še finalni turnir, za katerega se marsi kdo sprašuje, kaj je za pričakovati. Zagotovo je le to, da bomo v finalu 13 letnikov videli dve izenačeni ekipi, kjer je lahko vsaka zmagovalec. Morda bo celo spet vplivalo to, kar je pred leti prineslo poraz 10 letnikom Moravskih Toplic, ki so vse tekme odigrali zmagovalno, finalni turnir pa v veliki želji po zmagi povsem popustili. Ja, tudi pri tako mladih je lahko pritisk, ki ga čutijo velika obremenitev, ki se nemalokrat konča s solzami. Povsem enako velja za 16 letnike. V dosedanjem delu so več prikazali kadeti Moravskih Toplic, a stvari se lahko povsem spremenijo na tekmi, kjer ni popravnih izpitov. Srečanje članic Triglava in Moravskih Toplic je bilo zelo podobno srečanju prveka tekmovalnega dne. Mlade igralke Moravskih Toplic diktirajo tempo, izkušene Triglavanke pa prisegajo na izkušnje in nemalokrat tudi na moč. Toda ne moremo mimo dejstva, da je ekipa Moravskih Toplic favorit tudi zdaj, ko sta zimsko sezono izpustili Tanja Könye in Petra Dervarič. Pravi zadetek v polno je bila odločitev Triglava in Lipovcev, da v članskem prvenstvu nastopajo z dvema ekiopama, kar je omogočilo, da bomo po dolgem času spet imeli polfinalna srečanja.
Poglejmo najprej na tekme minulega vikenda. Po pričakovanju so najprej igralci prve ekipe Lipovcev premagali svoje kolege iz drugega moštva. Zatem pa so se bolj od pričakovanega igralci Moravskih Toplic mučili s prvo ekipo Triglava. Igralci Moravskih Toplic so bili v rezultatski prednosti skozi celo srečanje in imeli tri minute pred koncem prednost treh golov, a po znanem scenariju iz preteklih let so zapeljali tekmo v dramatičen zaključek in vprašamo se lahko, kaj bi bilo če bi tekma trajala še kakšno minuto. Dejstvo pa je, da so igralci Moravskih Toplic tokrat igrali bistveno slabše, kot so igrali z boljšo ekipo Triglava. Z enakim srečanjem kot se je končalo srečanje članov med Triglavom 1 in Moravskimi Toplicami se je končalo tudi predzadnje srečanje dneva med boljšima ekipama Triglava in Lipovcev. Zmagovalec tega srečanja se je izognil letos precej neprijetni ekipi Moravskih Toplic, zato je srečanje imelo visok tekmovalni naboj. Hitro so povedli igralci Triglava, ki pa so zatem imeli strelski mrk. Lipovci so povedli za tri zadetke, Triglav pa je med žive vrnil Potokar. Zatem so Lipovci spet povedli za tri zadetke in kazalo je že, da je zmagovalec precej živčnega srečanja znan. Pa ni bilo tako. Triglav je zadel še dva krat, igralci pa so imeli vse več povedati sodnikoma. In to igralci obeh ekip. Žal sodnika z kartoni nista pravočasno umirila igre in končalo se je najprej z rumenim kartonom zatem pa še z rdečim kartonom vratarju Lipovcev Jerneju Vučku. Kaznovani so bili tudi igralci Triglava, a so le porumeneli. In vse to tik pred koncem srečanja. S tem si je Vučko zapravil možnost igranja v polfinalu (ob vprašanju, če bo kazen zgolj ena tekma prepovedi igranja). Zadnja tekma dneva je bil dvoboj ekip Triglava 2 in Lipovcev 1, ki je odločal, kdo bo zasedel četrto mesto in se v polfinalu šel zoperstavit ekipi Lipovcev 1. S prepričljivih 5:2 so bili boljši igralci Lipovcev.
Pa se vrnimo na prihajajoči finalni turnir. V polfinalu bodo igrali igralci Lipovcev 1 proti svojim kolegom iz druge ekipe, v drugem polfinalnem srečanju pa se bosta udarili ekipi Triglava in Moravskih Toplic. Ob vsem tem pa se trenutno na ZHNTS ukvarjajo z problemom, če finalni turnir prihajajoči vikend sploh bo. V vse klube je udaril korona virus in v kratkem bo Tekmovalna komisija po zbranih podatkih iz klubov odločila kako naprej. Dejstvo je, da bi bil zgolj en teden premalo za sanacijo bolnih. Toda v tem trenutku je težko dobiti prosto dvorano za novi termin. Res pa je tudi, da bi prvenstvo dobilo zelo klavrni priokus, če ekipe ne bi igrale v popolnih zasedbah. In bodi pametem v tej situaciji, če moreš. A neko rešitev bo v dveh dneh potrebno najti.
Minuli podaljšani vikend je bil odigran zgolj en evropski turnir v dvoranskem hokeju. Izpeljali so reprezentanćni turnir za ženske drugega kakovostnega razreda v organizaciji Španske zveze za hokej na travi. Na turnirju v Ourenseju je slavila ekipa Španije pred Belgijkami in Poljakinjami, rep razpredelnice pa si je lastila reprezentanca Irske. Tudi turnir v Bratislavi je bil odpovedan. Tu bi morale igrati ženske reprezentance tretjega kakovostnega razreda.

3. tekmovalni dan
U13:
Lipovci : Moravske Toplice 1:1
Strelec za Lipovce: Luka Rogan.
Strelka za M.Toplice: Ana Vöröš.

U16:
Lipovci : Moravske Toplice 3:3
Strelci za Lipovce: Luka Makovec, Marcel Stanko in Aljaž Baler.
Strelca ta M.Toplice: Tai Domjan 2 in Lan Gomboc.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 5:2
Strelci za M.Toplice: Ema Vöröš 3, Maja Ošlaj in Egon Hegeduš.
Strelec za Triglav: Primož Sukič 2.

Triglav Predanovci : Lipovci 1:5
Strelec za Triglav: Primož Sukič.
Strelci za Lipovce: Marcel Stanko, Brina Smodiš, Špela Berden, Luka Makovec in Samo Vučko.

Članice:
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 3:6
Strelki za Triglav: Sanja Zelko 2 in Andreja Rituper.
Strelke za M.Toplice: Maja Legen, Maja Ošlaj, Danaja Škrilec, Ema Vöröš in Ana Vegič 2.

Člani:
Lipovci 1 : Lipovci 2    11:2
Strelci za Lipovce 1: Dominik Mesarič, Martin Mesarič, Luka Vegič, Boštjan Pavlinjek, Uroš Stanko 4, Blaž Berden 2 in Samo Vučko.
Strelca za Lipovce 2: Franc Maučec in Boštjan Stanko.

Triglav Predanovci 1 : Moravske Toplice 5:6
Strelci za Triglav 1: Peter Marin 2, Nejc Andrejek, Andrej Grah in Tomi Zrinski.
Strelci za M.Toplice: Emil Hari 4, Peter Fras in Jožek Sambt.

Triglav Predanovci 2 : Lipovci 1    5:6
Strelci za Triglav 2: Tadej Mikola, Nejc Potokar 2, Davorin Škrilec in Alan Balaž.
Strelec za Lipovce 1: Uroš Stanko 6.

Lipovci 2 : Triglav Predanovci 1  5:2
Strelci za Lipovce 2: Boštjan Stanko 2, Franc Maučec 2 in Blaž Legen.
Strelec za Triglav 1: Andrej Grah 2.


Foto: Jernej Vučko, najboljši vratar minulega leta
(jč)