Za konec zmaga nad Bolgari
Hokejski klub Triglav Predanovci je bil organizator evropskega turnirja kategorije Challenge 2. Gre za turnir, ki bi moral biti odigran že lani, a je pandemija zahtevala svoj davek in tako smo večino lanskih turnirjev videli letos. Ja, večino. Nekaj turnirjev namreč ni bilo odigranih in tako tudi igralci Lipovcev niso imeli možnost organizirati turnirja, ki je za en razred višji od tistega v Predanovcih. Udeležilo bi se ga zgolj polovico ekip zato so Lipovci organizacijo odpovedali. Osip je bil tudi v Predanovcih, a sta manjkali zgolj dve ekipi.
Turnir je domača ekipa odigrala po pričakovanjih. Realno sta ekipi turškega Gazientepa in ukrainskega Feniks Zytomyra boljši in bi kaj drugega kot dostojni poraz bil presežek. Pa čeprav imamo občutek, da so triglavani tekmo proti Turkom izgubili po nepotrebnem. Uvodni zadetek iz kazenskega strela in še en zadetek do odmora sta jih prisilila v divjanje po igrišču, kar pa je zaradi kratke klopi pripeljalo do padca v igri in Turki so do konca dosegli še dva zadetka. Tako so domači iskali svojo priložnost v tekmi za 5. mesto proti ekipi Akademika iz Bolgarije, katero so v preteklosti praviloma premagovali. In tako je kazalo tudi tokrat. Triglav je z zadetkom Tadeja Mikole v 9. in 26 minuti povedel za dva zadetka, a so se Bolgari vrnili med žive v 50. minuti, ko so prednost zmanjšali na gol. Že minuto pozneje so rezultat poravnali in bili v tem času gospodar na igrišču. Imeli so kar tri kratke kote in kazalo je da bo Triglav spet v izdihljajih tekme dobil gol. Vendar je tokrat sreča bila na njihovi strani in rezultat je na koncu ostal poravnan. Ker v hokeju na travi ni podaljškov se je takoj pristopilo k izvajanju t.i. shot out strelov. V prvem krogu je bil Triglav neuspešen, gostje pa so zadeli. V nadaljevanju pa so v vseh izvedbah bili domačini uspešni gostje pa ne. In sladka zmaga je ”rešila” turnir.
Na podobnih turnirjih za ženske sta v kategoriji Challenge 2 v češkem Rakovniku napredovali ekipi ruskega Dinama Elektrostala in domačega Rakovnika iz kategoriji Challenge 3 odigranem v hrvaški Zelini pa sta napredovali francoski Stade Francais in turški Gaziente.
Prihajajoči vikend bodo tekme najvišjeja ranga.

Gazientep (Tur) – Triglav Predanovci 4:0

Triglav Predanovci : Feniks Zytomyr (Ukr) 0:8
Akademik (Bul) : Triglav Predanovci 2:2 * 1:3 – po kazenskih strelih
Strelec za Triglav: Tadej Mikola 2.

Tekmi za napredovanje:
Copenhagen (Den) : Gazientep (Tur) 1:3
Feniks Zytomyr (Ukr) : Soroksari/Olcote (H) 7:0


Foto: Ekipa Triglav Predanovci
(jč)